Un nou scandal la școala din Bengești Ciocadia cu o profesoară „recidivistă”!

2554

O profesoară din Târgu-Jiu care predă limba română la școala generală din Bengești Ciocadia este în centrul unui scandal, după ce colegii o acuză că se comportă agresiv cu ei, iar săptămâna trecută ar fi bruscat un elev de clasa a cincea.
Iulia Rădulescu este obișnuită cu situații de genul acesta pentru că și acum un an a fost implicată într-un asemenea scandal. Atunci a fost dată afară, dar acum a câștigat la instanță și trebuie reangajată.
Ultimul incident în care profesoara de limba română ar fi fost implicată a avut loc joia trecută. Copiii clasei a cincea au ieșit atunci în fugă din clasă și au cerut ajutor altor dascăli, după cum povestește profesoara Roxana Dobre.
„Doamna avea ore în sala alăturată clasei în care mă aflam eu cu copii. La un moment dat am auzit țipete, strigăte, erau niște zgomote de am crezut că a picat un dulap.
M-am panicat un pic și l-am sunat pe dirigintele clasei să îl întreb dacă îmi permite să merg la clasa dumnealui pentru a vedea ce se întâmplă. Până să vorbesc cu dumnealui au intrat copiii buluc în clasă peste mine și cereau ajutor. Spuneau că doamna îi taie cu cuțitul, că îi omoară, că îi bate.
M-am panicat îngrozitor în acele momente. I-am băgat pe toți la mine în sală, am închis ușa și am ieșit să văd ce se întâmplă. Dumneaei a început să mă înjure și să mă amenințe. Nu am văzut vreun obiect periculos la dânsa, dar am alertat Poliția.
Un copilaș avea obrazul roșu, l-am întrebat ce s-a întâmplat și mi-a spus că l-ar fi lovit doamna. Apoi și alți copii au spus că ar fi fost bruscați de doamna, dar eu nu am fost acolo ca să știu ce s-a întâmplat”, spune profesoara Dobre.
O altă colegă de-a acesteia, Delia Cepoi, afirmă că ea a fost bruscată pe hol de profesoara Rădulescu.
„Mă aflam la oră și am auzit gălăgie și trosnete pe coridor. Am ieșit deoarece un copil alerga și l-am întrebat ce se întâmplă și de ce nu e la oră.
Mi-a spus că era lovit de doamna profesoară. Colega mea s-a speriat, doamna Roxana, tremura.În școală sunt incidente dese de genul acesta pentru că nu o mai ascultă copiii. Nu mai are autoritate în fața lor. Am încercat să aflăm ce se întâmplă, de ce sunt copiii speriați. Mulți au ieșit afară în ploaie, iar restul au intrat în clasă la mine și la doamna Roxana.
Când discutam cu doamna m-a bruscat și pe mine când i-am cerut să își facă ora și să se comporte ca un dascăl”, afirmă Delia Cepoi.
Un alt dascăl de la Bengești, Nicolae Paul, spune că toți colegii săi vin cu teamă la școală din cauza climatului existent în unitatea de învățământ.
„Dumneaei își dorește funcții de conducere, amenință, depune plângeri.
Acum a agresat un copil, a împins o colegă, îl amenință pe domnul director, pe toată lumea. Pe mine nu, pentru că eu nu am multe discuții cu dumneaei, deși tot timpul caută ceartă.
Are cu oricine câte ceva, inclusiv cu părinții. Nu doar copiii vin cu teamă, am ajuns să venim și noi cu teamă pentru că dacă a împins o colegă cine știe ce se mai poate întâmpla.
Noi o considerăm un pericol, mai ales că dânsa pare ca un vulcan care stă să explodeze”, spune și acest dascăl.
Directorul Ionel Oană afirmă, la rândul său, că profesoara i-a spus în față că „o să mă spăl cu sângele tău pe mâini”, dar acesta nu a luat amenințarea în serios până acum.
La începutul anului el a dat-o afară pe Rădulescu, dar, la instanță, femeia a câștigat după ce a contestat decizia.
Judecătorii au constatat că documentația de concediere a profesoarei nu a parcurs toate etapele legale și nici nu a fost motivată așa cum prevede legislația în vigoare. Ca urmare, degeaba s-au plâns dascălii de faptele colegei lor pentru că în documentele oficiale aceste lucruri nu s-au regăsit și, ca urmare, Iuliei Rădulescu nu i-a fost prea greu să își recâștige catedra.
Acum femeia e convinsă că elevii au fost învățați cu toții să comploteze împotriva sa, la fel ca și ceilalți dascăli din școală.
Culmea este că la începutul anului școlar ea a prezentat un document din care reiese că este aptă din punct de vedere psihiatric să fie la catedră, deși colegilor săi le vine să creadă că certificatul ar fi fost emis „pe bune”.
„Copiii sunt dirijați de cineva dintre dușmanii care au contribuit la desfacerea ilegală a contractului meu de muncă. Nu au ei idee că eu sunt un om pregătit și psihic pentru așa ceva”, spune Rădulescu, care s-a adresat și Inspectoratului Școlar în speranța că își va găsi „dreptatea”.ISJ Gorj a deschis însă propria anchetă pentru a stabili ce se întâmplă la Bengești Ciocadia, mai ales că și polițiștii au o anchetă proprie în care fac verificări la adresa profesoarei pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here