Consiliul Județean Gorj vinde două apartamente. La ce preț!

3241

Consiliul Județean Gorj vinde, prin licitație publică, două apartamente situate în municipiul Târgu-Jiu. Locuințele se află în cartierul 9 Mai și au găzduit, până nu demult, copii aflați în grija Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Consiliul Județean Gorj organizează, în data de 23 octombrie, licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două imobile-apartamente aflate în domeniul privat al județului Gorj.
Locuințele sunt cu trei camere și au o suprafață utilă mai mică de 40 de metri pătrați. Unul dintre apartamente este situat la parter, prețul de pornire al licitației fiind de 34.400 de euro. Pentru celălalt apartament, aflat la etajul 4, licitația pornește de la 35.100 de euro, echivalentul a 165.800 de lei.
„Erau două apartamente pentru copii în vederea dezvoltării deprinderilor de viață independentă. Nu mai sunt găzduiți acolo de mai bine de un an, deoarece apartamentele au o capacitate foarte mică și noi, după normative, pentru că s-a schimbat legislația, trebuie să avem 12 angajați pe aceste apartamente”, a explicat Laurențiu Diaconescu, directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.
Nu sunt singurele apartamente de tip familial pe care DGASPC Gorj dorește să le înstrăineze. „Mai avem apartamente cu capacități mici și vrem să le închidem pe toate”, a mai precizat șeful DGASPC Gorj.
Ofertele se vor depune în plic închis și sigilat până la data de 18 octombrie, la Registratura Consiliului Județean Gorj. Vizionarea imobilelor se face în perioada 14-16 octombrie, licitația fiind programată pentru data de 23 octombrie.

Două oferte pentru cinci terenuri
În prezent, instituția caută să achiziționeze cinci suprafețe de teren situate în intravilanul municipiului Târgu-Jiu.
Terenurile trebuie să aibă o suprafață de cel puțin 600 de mp, DGASPC Gorj oferind 600.000 de lei pentru achiziția lor. „Vrem să construim niște case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri, unde standardul minim îmi spune că trebuie să avem 12 angajați”, ne-a declarat directorul Diaconescu.
Oferte se mai primesc până pe data de 27 septembrie, ora 10.00. „Este pentru a doua oară când reluăm achiziția și se pare că nu avem decât două oferte până în prezent. Pe 27 septembrie este deschiderea și sper să mai primim oferte. Noi am făcut tot ce era posibil, am mediatizat, inclusiv afișaj stradal, am făcut adrese și către agențiile imobiliare, dar nu au venit cu oferte. Nu știu de ce, prețul este unul destul de bun, 120.000 de lei pentru un teren de 600 de metri pătrați”, a conchis șeful DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here