Scandalul UATAA prinde iz politic. Cer demisia lui Corcoață

1124

Eugen Corcoață trebuie să demisioneze din funcția de administrator special, după ce și-a demonstrat incapacitatea de a gestiona situația SC UATAA SA, este mesajul liberalilor gorjeni pentru situația de la Motru. Câteva zeci de salariați au protestat, vineri, după ce au primit dispoziții prin care erau anunțați că vor fi trimiși în concediu fără plată, câte o zi pe săptămână, timp de cinci luni.

Protestul a fost aplanat după ce reprezentantul lichidatorului judiciar, Siomax SPRL, a dispus suspendarea dispozițiilor emise de Corcoață. O treime dintre angajați primiseră dispoziții prin care o zi de lucru erau în fără plată, fiindu-le afectate veniturile cu aproximativ 20%. Oamenii au reclamat criteriile în baza cărora doar anumiți angajați ar fi fost afectați de decizia lui Corcoață. Ei au vorbit despre angajări și promovări politice.
„Orice zi în care Corcoață rămâne în funcția de administrator special al societății de termoficare din Motru reprezintă o pagubă în plus adusă societății și cetățenilor municipiului! Atât în perioada în care a deținut calitatea de director al SC UATAA SA Motru, cât și ulterior, Eugen Corcoață și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile, cauzând pagube societății, starea de insolvabilitate datorându-i-se, lucru menționat în Buletinul procedurilor de Insolvență nr. 1101/19.01.2016: „h) (…)Pornind de la concluziile privind cauzele care au determinat starea de insolvenţă, administratorul judiciar a constatat că, în afara factorilor ce ţin de modul de organizare şi funcţionare a debitorului, au existat şi alte elemente obiective care au generat această stare printre care şi modul în care managementul a gestionat activitatea societăţii debitoare, mai ales activitatea de încasări şi plăti”, susțin liberalii gorjeni.

Verificări dispuse de Jianu
În urma discuțiilor purtate cu reprezentantul lichidatorului judiciar, primarul Gigel Jianu a solicitat să fie făcute verificări și să se întocmească un raport astfel încât la finalul săptămânii viitoare să poată fi analizată situația societății și dispuse decizii în consecință.
Primarul municipiului Motru a precizat că situația la UATAA este gravă, dar speră că societatea se va redresa. „Situația este gravă, însă am făcut demersuri și sperăm să obținem finanțare pentru punerea în funcțiune a unui nou cazan. Împreună cu lichidatorul judiciar facem demersuri să funcționăm în această iarnă astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit, iar pentru iarna următoare să implementăm un program mai amplu de investiții la uzină”, a mai spus Jianu. Uzina care se ocupă cu livrarea apei și a agentului termic în Motru se află în insolvență din 2015. În plus, Eugen Corcoață a fost prins în sondajul PSD pentru stabilirea candidatului pentru funcția de primar.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here