Cere desecretizarea raportului de control de la spital

1243

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, cere ca raportul corpului de control al ministrului Sănătății, întocmit la Spitalul Județean, să fie făcut public. Problemele din spital trebuie rezolvate, nu ascunse, spune Radu Miruță.
„Înțeleg că «motivul» pentru care s-a declarat secret acest raport al corpului de control este faptul că el conține date cu un caracter personal. Vă rog să umbriți acele informații și să faceți restul public, nu CNP-urile și nici afecțiunile medicale ale pacienților sunt problemele din spital! Cu toții ajungem vrând-nevrând în acest spital, cu toții observăm parte din starea de fapt. Că s-a ajuns aici, este rezultatul unor inacțiuni istorice, dar haideți să începem rezolvarea lor măcar acum, haideți să ne arătați că va pasă”, a precizat liderul USR Gorj.
Oamenii responsabili nu bagă problemele sub preș, mai spune Miruță. „În campania electorală, ministrul Sorina Pintea a venit în control «incognito» la SJU Gorj. Au fost atunci câteva valuri, a urmat corpul de control, problemele din spital au rămas”, conchide liderul USR Gorj.
În urma controlului de la Târgu-Jiu, s-a dispus comasarea unor secții din spital, înființarea altora noi și reduceri de paturi. Nimeni nu vorbește despre aceste măsuri, autoritățile județene dând doar asigurări că ele vor fi duse la îndeplinire.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here