Târgul tradițional de animale de la Polovragi, suspendat

3919

Târgul de animale organizat în fiecare an, de Sf. Ilie, în comuna gorjeană Polovragi a fost suspendat, din cauza epidemiei de pestă porcină, a anunțat primarul Gheorghe Epure. Este pentru prima dată în istoria târgului tradițional când se ia o asemenea măsură.
La acest important bâlci veneau proprietari de animale, dar și comercianți și cumpărători din întreaga țară.
„Singurul motiv real pentru anularea târgului este faptul că s-a depistat în județele limitrofe pestă porcină, iar la nivel național s-a dispus suspendarea activității unor astfel de târguri, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei epidemii. Direcția Sanitar Veterinară nu a mai emis de această dată aviz de funcționare a târgului, iar în consecință acesta nu se va mai organiza în acest an. Este pentru prima dată când nu organizăm acest târg de animale”, a spus primarul Gheorghe Epure.
Autoritățile locale se pregătesc însă pentru nedeia de Sf. Ilie, din 14-20 iulie, unul dintre cele mai mari bâlciuri din țară. „Începând cu data de 8 iulie se pot depune cereri pentru închirierea terenurilor destinate desfășurării de activități comerciale. Anul trecut a fost 350 de lei spațiul, iar anul acesta este de 400 de lei, la care se adaugă și o taxă de curent de 50 de lei. Pentru cei cu mărfuri second hand, taxa va fi de 300 de lei pentru un rând de zece metri”, a mai spus primarul Epure.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here