Morega: ,,CEO mai are foarte puțin și intră în insolvență”!

1195

Profesorul de management Dan Morega a anunțat într-o emisiune televizată, în urmă cu câteva zile că CE Oltenia va avea soarta Complexului Energetic Hunedoara, urmând să intre în reorganizare judiciară, adică în insolvență. Potrivit lui Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice Gorj, CEO are de achitat la stat, anual, 280 de milioane de euro. Acesta consideră că singura salvare a companiei este mixul energetic.

,,Activitatea în CEH e aproape în faliment, iar CEO mai are foarte puțin și intră în insolvență. Asta, dacă nu se iau unele măsuri pe care eu le-am propus parlamentarilor. CEO trebuie să plătească la stat circa 280 de milioane de euro pe an. De unde să scoată banii și ce salarii să le mai dea la amărâții de mineri care lucrează în condiții foarte grele și nu au un salariu pe merit. Minerii au salarii foarte mici, eu am hotărât cu ani în urmă, adică prin 2008, o majorare cu 25-30% a salariilor acestora, prim-vicepreședinte al FNME fiind Rușeț, dar de atunci nu li s-a mai dat mai nimic. Minerii au parte numai de disponibilizări și de salarii tot mai mici”, a declarat Dan Morega, menționând de o scrisoare deschisă a IAIPP adresată parlamentarilor din Oltenia și din Hunedoara, act care a rămas fără un răspuns din partea destinatarilor.
Morega și-a exprimat dezamăgirea față de nepăsarea parlamentarilor în cauză, spunând chiar că nici mandatul său de parlamentar al PNL nu l-a mulțumit, dorind să renunțe din anul al doilea de mandat când a văzut că proiectele sale legislative nu s-au bucurat de sprijin și de aprobarea acestui for.

RENEL reînființat, ajutor de nădejde
Morega consideră că trebuie reînființat fostul RENEL, pentru a ieși din criza în care se află CEO, vorbind și de ,,mafioții” din ALDE care și-au plasat așa-zișii specialiști în poziții cheie la companiile energetice.
,,Ar trebui puși în aceste poziții cei mai buni specialiști, prin concurs, și cel mai bun manager care are calități native și nu doar pentru a ocupa această funcție”, a completat Morega, spunând că dacă parlamentarii ar fi uniți în interesul CEO ar fi făcut zid la Comisia Europeană pentru a scoate certificatele de carbon la prețuri exorbitante. ,,Parlamentarii nu doresc asta, din păcate, că altfel mă sunau și mă întrebau”, a completat profesorul de management. Acest RENEL, reînființat ar putea sprijini CEO, CNH-ul și alte companii din Ministerul Energiei, care au nevoie de investiții, salarii mai mari și multe altele.

Îmbogățiții lui Boza
Morega a pus tunurile și pe șefii din eșalonul doi pe care îi numește ,,îmbogățiții lui Boza”, atacând inspectorii sociali, poziții ocupate de liderii de sindicat din CEO, meseria neexistând în nomenclatorul Ministerului Muncii. ,,Lipsa de exigență, lipsa de fermitate și lipsa de consecvență sunt defectele lui Boza. I-am spus-o în față. I-am spus să reducă TESA care este de 700 de salariați numai în Târgu-Jiu”, a completat Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here