Primarii de oraşe cer bani Guvernului pentru bursele elevilor

1219

Asociaţia Oraşelor din România cere ca banii pentru bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social de care beneficiază elevii să fie alocați de la bugetul de stat către bugetele locale, cu precizarea clară că aceste sume sunt destinate pentru burse.
Începând din această toamnă, primăriile ar putea fi obligate să ofere burse de minimum 100 de lei. Până acum, cuantumul burselor era stabilit de fiecare primărie și din această cauză varia de la oraș la oraș.
Primarii de orașe cer „o întâlnire de urgenţă” cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre alocările pentru burse. „Faptul că toate tipurile de burse (de ajutor social, de studiu, de merit şi de performanţă) au ca propunere aceeaşi valoare pentru minimul stabilit prin HG arată susţinerea precarităţii şi nicidecum încurajarea performanţei. Lipsa de dialog real între reprezentanţii Guvernului şi structurile asociative creează încă o dificultate majoră în funcţionarea administraţiei publice locale şi face inoperabil un drept al unor beneficiari, elevii din învăţământul preuniversitar de stat, în acest caz”, spun reprezentanții Asociației Orașelor. Din această asociaţie fac parte primăriile din Bumbeşti-Jiu, Novaci, Rovinari, Tismana, Târgu-Cărbuneşti, Turceni şi Ţicleni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here