Gorjeanul care a speriat Austria. A dat 300 de spargeri!

1162

Fura tot ce-i pica în cale! Un bărbat de 44 de ani, din Târgu-Jiu, a băgat în sperieţi autorităţile din Austria, reuşind, vreme de cinci ani, să dea sute de spargeri în Viena, dar şi în alte oraşe din patria lui Mozart. Furturile erau comise prin efracţie sau folosirea de chei mincinoase. Gorjeanul era interesat, în special, de case de vacanţă, „case de weekend” sau rulote. Pentru bogatul său palmares infracţional, Cosmin D. a fost condamnat la opt ani de închisoare şi urmează să fie adus în ţară, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Cosmin a plecat în Austria pentru un trai mai bun, dar a ales calea cea mai uşoară de a se îmbogăţi. Târgujianul este acuzat că în perioada 26 mai 2012 – 9 aprilie 2017 a sustras şi a încercat să sustragă bunuri şi sume de bani în valoare de peste 50.000 de euro, prin efracţie sau folosirea de chei mincinoase, din locuinţe sau din mijloace de transport. Faptele au fost săvârşite în Viena, dar şi în alte oraşe austriece. Cosmin a prădat case de vacanţă, rulote, cabane sau „case de wekeend” şi a furat tot ce a găsit în cale, de la alimente, cabluri electrice până la bijuterii şi tablouri.Mai mult, gorjeanul a sustras documente cu intenţia de a le folosi pentru dovedirea unor raporturi juridice (certificat de naştere, certificat de cetăţenie şi contracte) şi a distrus mai multe bunuri (a tăiat garduri de sârmă, cabluri de la sistemele de alarmă, a spart uşi etc). Pentru toate aceste infracţiuni, Cosmin D. a fost condamnat definitiv, la sfârşitul lunii ianuarie 2018, la circa 3.000 de zile de detenţie, asta însemnând opt ani de puşcărie.

Vrea să-şi execute pedeapsa în ţară
Bărbatul se află în custodia autorităţilor austriece, în stare privativă de libertate, începând cu data de 16.04.2017, urmând ca durata pedepsei să se împlinească la data de 16 aprilie 2025. Gorjeanul este încarcerat în penitenciarul Korneuburg şi a solicitat aducerea în România, în vederea continuării executării pedepsei. Curtea de Apel Bucureşti a dispus, pe 2 mai, transferarea lui într-un penitenciar din România, iar gorjeanul are şanse să fie eliberat mai devreme, graţie legilor favorabile din ţara noastră.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here