Rotaru, războinic după eşecul cu FCSB: ,,Anul viitor vom lua campionatul”

1554

Eşecul cu FCSB de pe teren propriu, 0-2, nu i-a picat foarte bine omului care bagă banii la Universitatea Craiova, Mihai Rotaru. Doljenii au pierdut posibilitatea de a se clasa pe locul doi, după un meci frustrant, în care gazdele au avut o atitudine bună, dar şi-au arătat din plin limitele. Craiova a dominat partida, dar nu a putut să marcheze, iar bucureştenii au speculat erorile defensive ale Ştiinţei, prima, una grosolană, a lui Donkor, care a provocat un penalty transformat de Tănase (`35). Scorul final a fost stabilit în prelungiri de Man (`90+5). Rotaru a fost mulţumit de spectacolul din teren, nu şi de rezultat, şi a anunţat investiţii care vor face din Craiova o forţă în sezonul următor. ,,Suntem triști pentru rezultat, dar ne-am bucurat de fotbal. Ambele echipe și-au dorit, au jucat, din păcate nu a fost să fie pentru noi. Cred cu toată sinceritatea că anul viitor vom lua campionatul. Vrem să construim o echipă care să ia campionatul. Cele mai frumoase meciuri din aceste campionate au fost Craiova – Viitorul și Craiova – FCSB. Numitorul comun a fost Craiova. Noi am pierdut campionatele cu echipele mici. La anul vom fi mai puternici, dar acum ne batem pentru locul 3”, a spus Rotaru. Interesant este că finanţatorul Universităţii vrea să meargă în continuare pe mâna antrenorului Corneliu Papură, văzut de mulţi doar o soluţie de avarie după plecarea lui Mangia. ,,Corneliu Papură e primul antrenor crescut de Craiova. A crescut, a antrenat echipa a doua. Nu știu dacă va reuși, dar este crescut de noi. Pe el i l-am recomandat în urmă cu șapte luni lui Dani Coman la Astra. Fotbalul lui e un fotbal care place. U Craiova are antrenor și pentru următorul sezon. Banii pe Mitriță nu s-au încasat încă, se vor încasa în următorii doi ani. Nu s-a scos niciun ban din cont. Universitatea e singurul club din România care are cinci milioane de euro în cont”, a precizat Rotaru într-una din rarele sale intervenţii televizate.

Papură: ,,Rezultatul a fost injust”
Cât despre Craiova, în ciuda jocului destul de bun prestat duminică, oltenii tremură şi pentru locul trei. Tehnicianul Corneliu Papură a declarat însă că Universitatea va da tot ce are mai bun pentru a scoate rezultate pozitive în ultimele runde.,,Am simţit jucătorii extrem de capacitaţi pentru meciul ăsta şi rezultatul mi se pare injust. Meritam măcar să înscriem. Îmi pare rău, în primul rând, pentru publicul venit în seara asta la stadion. Am presat, ne-am creat ocazii, meritam să marcăm. Noi trebuie să fim încrezători în potenţialul nostru, mai avem două meciuri, cu CFR şi Viitorul. Sunt convins că avem forţa să rămânem pe locul 3. La fotbal e posibil orice, dar eu vă spun că vom da tot ce depinde de noi să câştigăm meciurile”, a spus Papură. Atitudinea coechipierilor a fost remarcată şi de căpitanul alb-albaştrilor, Nicuşor Bancu, care a declarat că FCSB a fost ţinută în meci şi de fostul portar al Craiovei, Cristian Bălgrădean. Bancu şi Mihăilă vor lipsi cu CFR Cluj.
,,Din păcate, am pierdut, dar pot să spun că am făcut un meci foarte bun, am avut atitudine foarte bună, ocazii foarte mari de a înscrie. Fotbalul, ca de obicei, te pedepseşte când nu înscrii tu. Ei au marcat în faza de la 11 metri, după aceea noi ne-am deschis, am vrut să egalăm. Până la final a venit şi golul 2 şi s-a închis cu totul meciul. Din păcate, un rezultat negativ pentru noi, dar vreau să le mulţumesc suporterilor pentru că au venit să ne susţină, ne-au aplaudat la final şi sper acum să mergem la CFR şi să obţinem un rezultat pozitiv. Pot să spun că au fost foarte norocoşi, nu numai norocoşi, nu au jucat mai nimic, mai ales prima repriză. Au fost ocazii clare ale noastre de a marca, Pufi (n.r. Cristian Bălgrădean) a fost într-o zi mare. Cu noi face meciuri incredibile, iarăşi a apărat foarte bine. Dacă noi înscriam, cred că altfel era meciul şi rezultatul. Trebuie să ne menţinem pe locul 3 pentru că ar fi foarte trist pentru noi să cădem pe 4”, a spus căpitanul juveţilor. ,,Păcat că nu am înscris la ocaziile pe care le-am avut. Am fost mult mai buni decât ei. Sunt sigur că nu vom pierde locul 3, la cum jucăm, nu avem cum să-l pierdem. E normal ca suporterii să fie supăraţi. La Craiova sunt aşteptări. Mereu am jucat bine cu CFR, putem scoate un rezultat bun. Nu contează cine este suspendat la noi, cine intră pe teren trebuie să-şi facă treaba”, a declarat şi Valentin Mihăilă. Partida cu CFR Cluj se joacă sâmbătă, 11 mai, de la ora 18.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here