O jucărie pentru un zâmbet! – Zeci de daruri pentru copiii din Leleşti, Stăneşti şi Turcineşti

1940

Campania cotidianului „Gorjeanul” – „Donează o jucărie, dăruieşte un zâmbet!” – a adus un strop de fericire pe chipurile a zeci de copii din comunele Leleşti, Stăneşti şi Turcineşti. Mulți dintre micuții care ne-au ieşit în cale trăiesc în condiții greu de imaginat şi nu-şi permit să viseze la o jucărie nouă de Paşte. „Mi-aș dori tare mult o păpușă”, ne-a spus o fetiță de câțiva anişori, care, în ciuda lipsurilor, speră la un trai mai bun. „Sau măcar niște ouă de ciocolată”, a completat un alt băiețel de 5 anișori, care s-a bucurat tare mult când a primit în dar mașinuța mult visată.

Campania socială demarată din 2016 de cotidianul „Gorjeanul” a ajuns, în Săptămâna Mare, pe ulițele mai multor sate din comunele Leleşti, Stăneşti şi Turcineşti. Jucăriile donate de cititorii noştri, dar şi de şcolari şi preşcolari din tot județul, au bucurat sufletul a zeci de copii din familii greu încercate de viață.

Copilărie în sărăcie
Prima oprire am făcut-o în comuna Leleşti. Ajutați de reprezentanții primăriei, am ajuns în casele mai multor familii nevoiaşe care se zbat să le ofere celor mici o altă soartă.
Chinuiți de sărăcie, copiii familiei Boboc nu îndrăznesc să viseze la haine sau jucării noi, de Paşte.
Micuții au primit cu brațele deschise hăinuțele, cozonacii şi jucăriile oferite în dar.
O viață plină de lipsuri duce şi familia Roșca. În casa micuță și sărăcăcioasă trăiesc 11 copii. Venitul întregii familii nu depăşeşte 500 de lei. „Ne descurcăm greu, din alocațiile copiilor”, ne-a spus Marinela Roșca.
În satul Frătești, întâlnim familia Stan. Elena are 38 de ani și 6 copii.
Lucrează ca îngrijitor la școala din sat, iar acum se află în concediu maternal.
„Ne descurcăm așa cum putem. Acum trebuie să am grijă de cel mic, are șapte luni”, ne-a spus femeia, mulțumindu-le celor care i-au întins o mână de ajutor.
Daruri au mai primit și familiile Crăete și Diaconu.
O nouă oprire am făcut-o în satul Curpen al comunei Stănești. Familia Gigu are trei copii, cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani.
Cu modestie, copiii povestesc că și-ar dori câte o jucărie de Paște. Nu îndrăznesc să spere la mai mult.
Sunt copii buni, frumoși, care merg la școală cu speranța că vor reuși să-și schimbe condiția și să aibă parte de o viață mai bună.
În satul Pârvulești, l-am întâlnit pe Valentin.
Deși are probleme de sănătate, puștiul este mai mereu cu zâmbetul pe buze.
Îi place tare mult să învețe, iar familia Cîăluean face eforturi pentru a-l putea trimite zi de zi la școală. „Vă doresc sărbători fericite”, le-a urat Valentin celor care i-au oferit cadourile.
Am adus bucurie și pe chipurile celor șase copii ai familiei Rădulescu din satul Obreja.
Cel mai mic are o lună. Elena s-a întors din Italia – Foggia, unde a lucrat mulți ani, în agricultură.
A cunoscut un italian și a decis să revină în țară. „Îmi place aici. Voi rămâne în România”, ne-a spus soțul Elenei.
Plase cu jucării, hăinuțe și cozonaci au primit și cei trei copii ai familiei Dănău, din satul Bălani.

„Ați adus ouă de Paște?”
Caravana „Gorjeanul” a adus bucurie și zâmbete pe chipurile a zeci de copii din comuna Turcinești. „Eu vreau ouă de Paște. Ne-ați adus?”, ne-a întrebat unul dintre copiii familiei Grigoroiu. „Wow!!! Câte jucării! Mulțumim”, ne-a spus un alt micuț, răsplătindu-ne cu multe zâmbete. Familia Ereci, din satul Rugi, are opt copii. „Ne descurcăm greu. Încercăm să supraviețuim”, ne-a spus mama micuților. Cozonaci și jucării au ajuns și la alte familii din Turcinești.
Campania „Donezi o jucărie, dăruiești un zâmbet”, derulată de cotidianul „Gorjeanul”, la care Carrefour România este partener, iar Centrul de Calcul Târgu-Jiu și Tipografia ProdCom sunt sponsori, continuă şi în zilele următoare.
Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, susținut şi s-au implicat în această campanie, pentru a putea aduce cât mai multe zâmbete copiilor nevoiaşi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here