Marți, cu ceasuri rele: Minerii din toate carierele CEO, lăsați pe jos!

2642

Câteva mii de mineri de la cele opt cariere ale Complexului Energetic Oltenia au fost lăsați pe jos, marți, aceștia deplasându-se câțiva kilometri pe picioare dus-întors la punctele de lucru, asta din neglijența administrației companiei, care nu a încheiat la timp contractele de transport cu prestatorii. Deși, Nicu Bunoaica, lider la Cariera Lupoaia, a făcut public faptul că minerii vor rămâne înainte de Paște pe jos, administrația CEO a dat din umeri, chiar și la informările scrise făcute de acesta. Marți, a fost jale în unitățile miniere, minerii fiind nemulțumiți atât la Lupoaia, cât și la Roșia, Roșiuța, Jilț, Pinoasa, Tismana de lipsa transportului. În unele unități, transportatorii au acceptat să-i mai ducă gratuit pe mineri la punctele de lucru de lângă utilaje.

Pe data de 15 aprilie, contractele semnate de CE Oltenia cu transportatorii privați au expirat, acestea fiind cu perioadă determinată, majoritatea încheiate în toamna anului trecut. Deși, administrația știa că aceste contracte se finalizează, semnarea altora nu s-a făcut la timp, dovadă că, ieri, minerii au rămas cu materialele de lucru în brațe și fără mașini care să îi ducă la mai mulți kilometri distanță de vestiare, la punctele de lucru. Nicu Bunoaica a anunțat la EMC Motru situația, spune că a discutat cu directorul adjunct al exploatării miniere, Dafinoiu fiind în concediu, dar situația nu s-a schimbat. Sică, adjunctul EMC Motru, ar fi anunțat că aceste contracte expirate ar fi fost reînnoite, dar în teren această normalitate nu se vede.
,,Tot noi, minerii, suferim. Nu înțelegem de ce de fiecare dată contractele nu se semnează la timp”, a declarat, supărat, un miner de la Pinoasa. ,,Am transmis la CEO și la EMC Motru situația transportului lipsă în cariere, deja cu o săptămână în urmă, iar marți am revenit. Am primit răspuns că acest contract ar fi fost semnat din 15 aprilie, dar transportatorul spune altceva. Câteva mii de mineri au fost lăsați pe jos astfel, încălcându-se grav Contractul Colectiv de Muncă. Dacă, miercuri, situația nu intră în normal, eu voi sesiza ITM-ul”, a declarat Bunoaica.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here