Primari nemulţumiţi: „Ne facem griji serioase”

1148

Tot mai mulţi primari din judeţ se declară nemulţumiţi de banii primiţi de la Consiliul Judeţean Gorj, în vederea echilibrării bugetelor locale. Inclusiv edilii PSD se plâng că le-au fost reduse serios bugetele pentru investiţii.

„Niciodată nu putem spune că suntem mulţumiţi de sumele primite, întotdeauna am vrea sume mai mari, dar trebuie să ne descurcăm. Am cerut 500.000 de lei şi am primit o sumă de 200 mii lei, cea mai mică sumă pe care a primit-o o localitate. Sunt mulţumit în primă fază. Probabil că la o rectificare bugetară voi mai primi ceva bani”, susţine primarul PSD al comunei Cătunele, Florinel Ţuilă. „Am primit o sumă foarte mică. Ne facem griji serioase”, a declarat şi primarul social-democrat al oraşului Tismana, Marian Slivilescu. „Ne-au dat cât să nu murim de foame, să nu dispărem”, s-a plâns, la rândul său, primarul liberal al comunei Stăneşti, Ştefan Blideanu.
O mare supărare este şi la Motru. Primarul Gigel Jianu spune că nu a primit bani nici măcar pentru a suporta cofinanţările la contractele de investiţii aflate în derulare: „Sumele sunt extraordinar de mari şi cu mult peste capacitatea bugetului local de a le suporta. Sunt proiecte de câteva milioane de euro pe fonduri europene şi nu avem cofinanţările necesare”.
„O sumă insuficientă. Eu am privit-o ca pe un mod de a nu da aproape mai nimic pentru Târgu-Jiu”, a precizat şi primarul PNL Marcel Romanescu, care a primit 1,2 milioane de lei din cei 8 milioane de lei solicitaţi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here