Două milioane de certificate de CO2 au spart în două conducerea CEO!

2792

Vitol SA a bătut palma pentru a vinde certificate de CO2 către CEO, cu 25 de euro bucata! Cei trei ,,B” nu au semnat contractul, este vorba despre Boza, Bălășoiu și Bălăcescu, primul șef al Directoratului, restul fiind membri ai acestui for. Dan Vasile și Daniel Burlan sunt însă cei din Directorat care și-au asumat pe hârtie cumpărarea celor două milioane de certificate, care nu pot fi acoperite însă din următorul credit. Suma pe care ar urma să o plătească CEO ar fi de 50 de milioane de euro. Doar așa se va salva compania de amenda de 200 de milioane de euro, pentru certificate care nu s-ar cumpăra la timp.

Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a dat, recent, dispoziție să nu mai fie trecut pe documentele companiei, astfel că acesta nu-și mai asumă răspunderea pentru anumite acte ,,cu cântec” din societatea de stat. De partea sa au trecut și doi membri ai Directoratului, Bălășoiu și Bălăcescu, care au refuzat să-și asume o înțelegere scrisă cu firma Vitol SA, cea care ar urma să-i vândă companiei restul de certificate neacoperite de credit, cu o sumă de 25 de euro bucata.
După aprobarea creditului, certificatele de CO2 rămase neacoperite ar urma să fie astfel achiziționate de la Vitol, firmă la care compania a mai apelat în astfel de cazuri, societatea obligându-se prin contract să ofere 1,5, 1,8 sau chiar 2 milioane de certificate, pentru ca gigantul energetic să scape de amenda uriașă, care i s-ar aplica, dacă nu se conformează regulilor de mediu impuse de UE.
Singurii care s-au aruncat cu capul înainte în povestea Vitol, sunt Burlan și Dan Vasile, ultimul beneficiar de o protecție politică, primul mai puțin, cei doi asumându-și un eventual prejudiciu adus companiei prin cumpărarea în afara bursei a certificatelor lipsă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here