Acțiune de promovare a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, la Colegiul Comercial ,,Virgil Madgearu!”

1952

Raluca Manea, decan al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM): ,,Așteptăm studenți din Gorj la această facultate unică în țară, cu mențiunea că viitorii absolvenți nu vor rămâne șomeri, această profesie fiind destul de căutată, inginerii de îmbunătățiri funciare fiind la vârsta pensionării la mai multe agenții din țară. Universitatea asigură, de asemenea, locuri în cămine pentru toată lumea, cu condiții foarte bune, cu spații de agrement, terenuri de sport și cantină. Valoarea burselor este destul de mare, iar instituția noastră chiar încurajează învățătura!”

Conferențiarul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, prof.univ.dr.ing. Cristiana Sîrbu, le-a prezentat, luni, elevilor de an terminal din cadrul Colegiului Comercial ,,Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu oferta educațională a acestei instituții de învățământ superior de stat. Universitarul le-a explicat liceenilor că ingineria civilă, a mediului și cea geodezică, dar și specializarea de inginerie și management a USAMV din cadrul FIFIM sunt căutate pe piața muncii, facultatea oferind studii de licență și master, de patru, respectiv doi ani.

La întâlnirea cu liceenii din Târgu-Jiu, universitarul Cristiana Sîrbu a fost însoțit de directorul publicației Gorjeanul, Bebe-Viorel Ionică, ziarul fiind partener al instituției de învățământ, în publicarea informațiilor legate de locurile la facultățile acestei universități de tradiție bucureștene.
,,Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București are 7 facultăți foarte importante și am considerat că este bine să ofertăm liceenii din Gorj cu specializările instituției, deoarece ne dorim ca anul universitar viitor să-i avem studenți la una dintre facultățile noastre”, a declarat Cristiana Sîrbu.
Conducerea colegiului economic din municipiu a întâmpinat cu brațele deschise reprezentanții universității bucureștene, cu o tradiție de 165 de ani în învățământul agronomic. Și liceenii s-au arătat interesați de oferta acestei universități de prestigiu.

Burse mari, cazare asigurată în camere cu 4, 2 locuri și chiar garsoniere
Elevii liceului târgujian au fost chiar încântați de oferta universității din București, mai ales că aceasta oferă locuri bugetate, burse și trecerea studenților de la taxă la fără taxă în funcție de rezultatele acestora.
La această instituție bursa de excelență este 1450 de lei, cea de merit 1020 de lei, cea de studiu 810 lei, iar cea socială este de 600 de lei.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here