Prof. Marcela Mrejeru, noul inspector școlar general al IȘJ Gorj! Ișfan rămâne cu nemulțumirile și cu dosarele

4097

Marcela Mrejeru, profesor doctor în istorie, și-a luat în primire, ieri, postul de inspector școlar general al IȘJ Gorj. Ordinul de numire este semnat de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Dascălii își pun mari speranțe în noua numită, asta deoarece în învățământ sunt probleme care necesită rezolvări urgente, și mari nemulțumiri ajunse pe masa ministrului.

Ion Ișfan, fostul inspector general, a revenit, luni, oficial, la catedra de matematică la Liceul Roșia Jiu. Ișfan era însă, ieri, în Capitală, absentând, de la școală, asta deoarece voia noi explicații de la ministrul Educației. Fostul inspector a încercat să spună că mandatul său ar fi urmat să se încheie pe data de 7 mai și nu ieri. Ce a ignorat însă Ișfan sunt acuzațiile grave făcute la adresa fostului inspector general, de mai multe ori Corpul de Control al ministrului Educației venind în Gorj, de la începutul acestui an.
Ișfan a renunțat cu greu la scaun, reproșându-le liderilor PSD Gorj, până în ultima zi, că l-ar fi ,,lucrat” pentru a nu mai rămâne în funcție, chiar dacă nu mai avea mandat începând de duminică, iar calificativele primite în ultimii ani îl împiedică să se mai înscrie la concurs pentru un alt mandat. Ișfan a cerut explicații inclusiv ministrului Educației, în timp ce la nivel local a anunțat că va obține chiar un post în MEN. Asta deși, la adresa sa există înregistrate două dosare penale la Parchetele din Gorj, un dosar fiind în cercetare la poliție, iar Corpul de Control i-a retras gradația de merit pe care și-a aprobat-o singur. În dosarul privind gradația de merit, Ișfan este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, uz de fals și fals în declarații.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here