Motrenii, scutiți de plata majorărilor provenite din impozite și taxe, se înghesuie să își achite dările la bugetul local

1540

Cele două hotărâri aprobate de CL Motru, una privind persoanele fizice, iar cea de-a doua pe cele juridice, își produc efectele deja în localitate, începând de săptămâna trecută. Aceste hotărâri, inițiate de viceprimarul Cosmin Morega, ajută motrenii, care din anumite motive au rămas la final de an cu debite la bugetul local, ei având acum ocazia să plătească aceste restanțe, fără a li se aplica majorări de întârziere și penalități.

Contribuabilii, persoane fizice, care înregistrează datorii la 31 decembrie 2018 provenite pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, amenzi, taxe de salubrizare, beneficiază de scutiri la plata majorărilor de întârziere aferente acestora. Persoanele fizice, care doresc să beneficieze de scutirea majorărilor de întârziere, trebuie să achite debitele principale până la data de 28 iunie 2019, inclusiv. În acest sens, pentru a beneficia de facilitatea respectivă se va depune o cerere tip, care se poate ridica de la sediul ITL sau de pe site-ul primăriei, unde se găsește procedura completă pentru ca plătitorii să scăpe de majorările respective. Persoanele juridice vor beneficia de aceeași facilitate în aproximativ o lună de zile, mai fiind puțin de lucru până la implementarea și punerea în aplicare a hotărârii de CL în acest sens. ,,Am ținut să promovez aceste hotărâri de CL tocmai pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice și juridice din localitate, scopul fiind de a se colecta toate debitele care aduc un beneficiu UAT-ului, cât și cetățenilor. Mai exact, la un debit restant de 500 de lei, majorările ajung la 300 de lei, iar dacă vor fi plătite în timp util, contribuabilul va plăti doar 500 de lei. Acest lucru duce la un grad de colectare mult mai mare, care ne ajută pentru a primi sume importante din cotele defalcate, cât și faptul că se evită un conflict între primărie și cetățeni, deoarece este știut faptul că, aceste restanțe trebuie recuperate, evitându-se ajungerea în instanță sau executarea după caz a persoanelor fizice și juridice, lucru ce ar genera cheltuieli în plus, în special, pentru contribuabili. Vreau să mulțumesc pe această cale și consilierilor locali care într-un număr destul de mare au votat pentru acest lucru”, a spus vicele Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here