Concurs reluat pentru a treia oară. Anchetă!

1945

Funcţii greu de ocupat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu! Cinci posturi de infirmier debutant vor fi scoase la concurs pentru a treia oară, după ce primele două probe scrise ale examenului au fost anulate. Motivul: barem de corectare greşit sau întrebări din afara tematicii de concurs. Peste 100 de candidaţi vor fi chemaţi, din nou, în sala de examen. „O chestiune foarte gravă pentru imaginea spitalului”, a precizat managerul Gigel Capotă, care a dispus verificări în acest caz.

Cinci posturi de infirmier, peste 100 de candidaţi. Aşa arată datele ultimului concurs organizat la cel mai mare spital din judeţul Gorj. Puşi pentru a doua oară pe drumuri, cei 103 candidaţi care voiau un post la stat au aflat, vineri, că examenul a fost din nou anulat. Prin urmare, un al treilea concurs urmează a fi programat în cel mai scurt timp.

Barem incorect, concurs anulat
Primul concurs pentru ocuparea celor cinci posturi de infirmier a fost organizat pe data de 23 ianuarie. Din cei 103 candidaţi, doar 15 au reuşit să treacă de proba scrisă, obţinând peste 50 de puncte. Nu mai puţin de zece candidaţi au contestat concursul, invocând faptul că mai multe întrebări au alte variante de răspuns faţă de cel indicat în baremul de corectare. Iniţial, conducerea spitalului a decis să amâne interviul, însă, după soluţionarea contestaţiilor, a luat hotărârea să anuleze proba scrisă. ,,Se admit contestațiile, în sensul că la întrebările 3, 17, 18, 19, baremul de corectare întocmit de comisia de concurs este incorect. Se anulează proba scrisă a concursului organizat pentru ocuparea a cinci posturi vacante de infirmier debutant, desfășurat în data de 23 ianuarie 2019. Se dispune reluarea probei scrise la o dată ulterioară ce urmează a fi comunicată în timp util”, a dispus managerul Gigel Capotă. Comisia de concurs a fost condusă de Ion Borhină, directorul de îngrijiri medicale al spitalului.

Altă comisie, acelaşi deznodământ
Concursul a fost reluat pe data de 13 februarie, doar 63 de candidați mai prezentându-se la examen. Dintre aceştia, 52 au fost declaraţi admişi și puteau susţine interviul. Nu a mai fost însă cazul. Cinci candidate au reclamat că una dintre întrebări este din afara tematicii de concurs. Şefii spitalului au admis greşeala, fiind nevoiţi să anuleze din nou concursul. “Se dispune reluarea probei scrise”, se arată în dispoziţia semnată de managerul Gigel Capotă. De această dată, comisia de concurs l-a avut şef pe Gheorghe Vintilescu, asistent şef UPU-SMURD.

,,E bătaie de joc”
Unul dintre candidaţii prezenţi la ambele probe ale examenului s-a arătat nemulţumit de situaţia de la spital: ,,E o bătaie de joc ceea ce se întâmplă. Eu nu sunt de loc din Târgu-Jiu şi deja am fost pusă pe drumuri de două ori. Plăteşte oare cineva pentru această incompetenţă? Nu este normal ceea ce se petrece, şi vorbim aici de un amărât de post de infirmier. Nu ştiu dacă mai este cazul să mai vin şi a treia oară. Nu mai am încredere în corectitudinea acestui examen”.

,,O chestiune foarte gravă”
Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, promite că se vor lua măsuri cu cei care au greşit în organizarea concursului. ,,Este o chestiune foarte gravă pentru imaginea spitalului. După cum am mai declarat, nu mai tolerăm asemenea situaţii. Am anulat prima probă scrisă şi am constatat că şi cea de-a doua comisie de concurs a făcut aceleaşi greşeli. E urât ce se întâmplă, tocmai de aceea am făcut o solicitare către comisia de disciplină şi comisia de etică din cadrul spitalului să analizeze problema, să vedem dacă a fost vorba despre neatenţie sau au fost alte intenţii”, a precizat, pentru Gorjeanul, managerul Gigel Capotă.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here