Luna și candidatul! Încă „o variantă” pentru Târgu-Jiu

1738

Un nou nume se vehiculează în spațiul public, dinspre PSD, pentru bătălia politică din 2020 de la Târgu Jiu. Fostul primar din Târgu Cărbunești, Cristian Toader Pasti, poate fi o „variantă” de candidat, în opinia liderului PSD Târgu Jiu. Consilierul municipal pare mai degrabă tentat să renunțe la politică și să își crească liniștit nepoții.

Freamăt, în PSD Gorj! Social-democrații se pregătesc de alegerile interne, din 3 martie, însă agitație este și în ceea ce privește desemnarea candidatului pentru Primăria Târgu-Jiu. Pesediștii au avansat un nou nume pentru Târgu-Jiu: Cristian Toader Pasti. „Este unul dintre colegii foarte buni. Cu siguranță, când vom purta discuții, vom purta și cu domnul Cristian Toader Pasti”, a susținut Aurel Popescu, președintele PSD Târgu Jiu, care a accentuat ideea că primarul trebuie să aibă și Consiliul Local de partea sa, pentru ca „toate lucrurile să funcționeze foarte bine”, nu așa cum se întâmplă în prezent.

„E o discuție lungă”
Fost primar de Cărbunești, vreme de 12 ani, Pasti afirmă că nu a purtat discuții în acest sens cu șefii din partid, însă știe cum ar trebui să arate profilul ideal de candidat, mai ales că municipiul Târgu Jiu este un oraș „greu de condus”. „Nu am discutat cu nimeni concret despre așa ceva. Deocamdată, să se țină alegerile la PSD, după care oamenii vor avea o strategie și vor găsi candidatul cel mai bun. Vă spun cinstit că nici nu m-am gândit la o asemenea chestiune, sunt alții mai tineri, sunt oameni care își doresc acest lucru, e o discuție lungă. Deocamdată, nu avem niște organe statutar alese, sunt lucruri prea serioase să se discute la o șuetă”, a declarat Pasti, la un post local de radio. Consilierul municipal susține că îl bate gândul să se retragă din viața politică. „Eu mi-am dat cuvântul de onoare că de cel puțin 3-4 ori pe zi mă gândesc să ies din politică. Eu m-am gândit cum să-mi cresc nepoții. Atât, nimic mai mult! Să am mai întâi discuția cu conducerea partidului și apoi discutăm”, a completat liderul PSD, care a și schițat profilul ideal de candidat care să recâștige Primăria Târgu Jiu: „un om serios, cu experiență, care să nu fie corupt, imparțial și cu o cultură generală destul de solidă”.
Primarul liberal Marcel Romanescu așteaptă ca PSD să-și stabilească persoana care va fi aruncată în lupta de la Târgu-Jiu. „Domnul Pasti este consilier PSD și nu văd care este elementul surpriză în această posibilă candidatură. Mă pot aștepta ca orice membru PSD să candideze la Primăria Târgu-Jiu”, a conchis Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here