Corpul de Control al ministrului Sănătății, așteptat la SJU Târgu-Jiu! Capotă: “Le voi pune la dispoziție tot ce îmi vor cere! Ancheta spitalului, în desfășurare”

1704

Corpul de Control al ministrului Sănătății, chemat aici, vineri, de președintele Consiliului Județean Gorj, nu a ajuns încă la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu, verificatorii neavând obligația să-și anunțe, în prealabil, prezența. O spune chiar managerul SJU, Gigel Capotă, care se declară liniștit în ceea ce privește controlul din unitatea medicală, anunțând că el va pune la dispoziție celor din Corpul de Control atât documentele necesare, cât și logistica de care dispune unitatea sanitară. Capotă anunță că verificarea proprie realizată în cazul semnalat la Psihiatrie, dar și cu femeia decedată, continuă.

Managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a anunțat, ieri, că le-a cerut doar trei lucruri șefilor de secții: să nu primească atenții de la pacienți, să respecte programul de lucru și curățenia din secții și să trateze pacienții ca pe membrii familiei lor. Nu toți au respectat solicitările sale, a explicat managerul, care spune că nu va abdica de la aceste principii, deși a fost atacat de proprii subordonați. Managerul spune că lucrurile se vor clarifica, după ancheta Corpului de Control, verificatorii fiind așteptați la SJU în aceste zile. “Am făcut comisii de verificare și le-am solicitat celor care fac parte din acestea să trateze totul cu celeritate și profesionalism. Verificările nu vor fi oprite pe perioada în care se va face controlul de la minister. Legat de Corpul de Control, cei de la minister nu au ajuns încă la noi, dar la venire noi le vom pune la dispoziție tot ce ne vor cere”, a spus Capotă, pentru Gorjeanul.

Continuă controlul în cazul medicului Vlad
De altfel, verificările în cazul femeii, care ar fi fost refuzată la un consult de către un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, ce a murit la o unitate sanitară din Craiova, nu au fost încă finalizate.
„Referitor la stadiul rezultatului analizei, care s-a făcut la noi la spital, pot să vă spun că aşteptăm o concluzie de la Colegiul Medicilor în această cauză şi aşteptăm rezultatul Comisiei de cercetare disciplinară, care a fost constituită după avizul de etică dat de către Consiliul de Etică. Va trebui Comisia de cercetare disciplinară să ia legătura instituţional şi cu spitalul din Craiova şi concluzia finală sper să o avem cât mai repede, dar vedeţi, este o situaţie care trebuie analizată cu maximă prudenţă şi cu maxim profesionalism”, a declarat managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă. În acest caz, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus efectuarea de verificări în cauză, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Miruna Prejbeanu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here