Cosmin Popescu a chemat Corpul de Control al ministrului Sănătății la SJU

962

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a sesizat Corpul de Control al ministrului Sănătății pentru a face verificări la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu în cazul grav de la Psihiatrie, trei pacienți fiind surprinși, într-o filmare în secția respectivă, în ipostaze intime. În acest caz a fost constituită și o comisie de anchetă alcătuită din trei reprezentanți ai Consiliului Județean și doi ai Direcției de Sănătate Publică.

“Avem nevoie de un punct de vedere mult mai clar și independent, de cele ce se întâmplă în SJU Târgu-Jiu. Solicit prezența de luni a Corpului de Control al ministrului Sănătății la spitalul din municipiu pentru a veni și a da un punct de vedere independet, deoarece eu ca persoană nu pot stabili vinovați ori vinovății decât în baza unei informări clare a unor specialiști care vor stabili și măsurile care se impun pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a declarat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.
După ce filmarea, realizată în vara anului trecut, a ajuns la conducerea SJU Gorj, Gigel Capotă a decis destituirea șefului secției de Psihiatrie și detașarea asistentei-șefe la o altă secție a SJU, mai exact la Cardiologie. Totul, în urma unei filmări apărute în spaţiul public, realizată de fiica vitregă a managerului, în care trei pacienţi pe jumătate dezbrăcaţi au fost surprinşi în ipostaze intime în secția respectivă, fiind despărţiţi de un grilaj. Doctorița a contestat în instanță măsura și a declarat că la momentul incidentului se afla în concediu. Directorul medical al SJU a declarat că pacienții de la Psihiatrie trebuiau supravegheați de medicul curant, de asistenta de salon, de îngrijitor sau chiar de infirmier. Cazul a creat vâlvă pe plan local, liberalii gorjeni solicitând public, vineri, demisia lui Capotă din funcția de manager al unității medicale.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here