Apartament de groază, oferit din fondul locativ Motru unei familii cu doi copii!

1618

•Chiriașii plătesc 150 de lei lunar pe un imobil fără instalații sanitare, cu pereți scorojiți și ușile crăpate

Înșelați de autoritățile locale cu o locuință în care este imposibil să trăiești! Asta i s-a întâmplat unei tinere familii cu copii din Motru, fără posibilități financiare, care s-a înscris pe o listă de așteptare la instituția municipală, solicitând repartizarea unei locuințe în chirie, din fondul locativ. Cei doi soți, cu doi copii minori în îngrijire, au primit relativ repede casa dorită, dar au realizat puțin mai târziu că visul lor frumos s-a transformat în unul de groază, apartamentul primit prin “generozitatea” autorităților municipale fiind unul desprins parcă din filmele horror. Locuința nu avea instalații sanitare, contor de curent, tocărie sau uși ca într-o casă normală. Totul era distrus, iar pe deasupra dintr-un calorifer se fura apă caldă. Când au cerut explicații, după ce au semnat un contract cu primăria, în care se relata, în fals, că apartamentul primit “la cheie” are de toate, de la Serviciul Administrativ li s-a transmis tranșant că, este de datoria lor să reabiliteze totul și chiar să plătească 500 de lei pentru a branșa locuința la curentul electric.

• Fals, în contractul de închiriere!
• Șeful Direcției Publice(Dobrică Tudor), juristul primăriei(Iorga Florentina Cristina), șefa Fondului Locativ(Catan Mihaela) și șeful Serviciului Financiar-Contabil(Arjoca Viorica) semnează actul
• Țeapă în numele primăriei
• Chiriașii se simt înșelați și cer respectarea contractului altfel, se vor adresa anchetatorilor
• Din locuința asociației de proprietari se fura apă caldă!

Soții Sorin Adrian și Rebeca Popescu au primit apartamentul situat în zona L4, în spatele catedralei din Motru, în luna decembrie a anului trecut.
Ceea ce credeau ei că este cadoul lor de Crăciun a fost doar un lanț de probleme pentru a căror rezolvare cei doi soți și-au investit toate economiile, undeva la 3000 de lei.
După ce au trecut de impactul șocant avut la deschiderea ușii imobilului și au început să reabiliteze din banii lor locuința, reparând două camere și jumătate de hol, asta deși li se promisese de la primărie că instituția publică va suporta toate investițiile, cei doi tineri s-au mai lovit de un zid.
Lipsa curentului electric, locuința nemaiavând nici măcar contor, asta pentru că în ea nu ar mai fi stat nimeni în ultimii 15 ani. De fapt, apartamentul ar fi aparținut asociației de locatari în ultimii ani, deși pe unul din calorifere se instalase un dispozitiv din care se sustrăgea apă caldă.
Când soții Popescu s-au adresat celor cu care au semnat contractul de închiriere în decembrie, nu numai că nu i-a ajutat nimeni, ci au primit din primărie un refuz categoric, indicându-li-se să-și bage singuri curent, deși chiriașii nu sunt proprietarii locuinței.
Cea care a dat explicațiile a fost Angela Văduva, șefa Serviciului Administrativ.

Noroc chior și fals în acte
“Am crezut că suntem niște norocoși. Că am primit acest apartament pentru că funcționarii primăriei s-au gândit la noi că suntem o familie cu copii fără posibilități materiale, iar imobilul nu era oricum locuit.
Când am văzut însă ceea ce ar fi trebuit să fie casa noastră am rămas șocați. În interior era dezastru, instalațiile sanitare sunt la pământ, camerele sunt distruse, ușile erau umflate și roase, ce să mai zic de fereste ori de cadă sau de toaletă. Se vede clar la fața locului ce locuință minunată avem”, spune, demoralizată, mama celor doi copii din Motru
“Deja, plătim lunar primăriei 150 de lei pentru această casă, deși noi nu ne-am mutat în ea, deoarece nu avem în interior decât căldură.
Dar cum să stăm acolo, în astfel de condiții cu doi copii? Nu avem nici curent, iar când am cerut să fim branșați pe cheltuiala primăriei ni s-a spus că noi trebuie, de fapt, să plătim branșarea la energie electrică.
Am senzația că niște funcționari din primărie ne iau de proști și își bat joc de noi, în condițiile în care ne-au dat să semnăm un fals pe care noi îl demontăm în câteva minute în fața anchetatorilor.
Scrie în contract că apartamentul este locuibil, iar realitatea este alta?
Scrie! Să vedem cine răspunde pentru asta, noi, care am fost de bună credință și ne-am investit acolo toți banii și plătim două chirii în același timp sau cei de la primărie, care ne-au aruncat o locuință dezastruoasă, care nu aducea decât pierderi instituției publice”, s-a întrebat, revoltată, Rebeca Popescu.

Două chirii, multă nepăsare!
Soții Popescu din Motru trăiesc împreună cu doi copii minori în chirie, venitul familiei nedepășind 1300 de lei lunar, în care intră și alocațiile celor mici. Unul dintre adulți lucrează în privat, ca taximetrist, în timp ce mama copiilor este casnică.
Tânăra familie a solicitat, anul trecut, o locuință din fondul locativ și a primit la foc automat apartamentul distrus, primăria așteaptând și acum să fie reabilitat de chiriași, dar fără să le suporte acestora cheltuielile.
Bătaia de joc este acoperită de un fals pentru care niște funcționari ar trebui trași la răspundere măcar prin introducerea lor în Comisia de Disciplină a primăriei.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here