Consilier parlamentar, respins de ONRC din poziția de administrator la MedservMin: Are fapte înscrise în cazierul fiscal!

1602

Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj le-a dat planurile peste cap acționarilor societății MedservMin SA, cea care prestează servicii medicale pentru acționarul său majoritar, Complexul Energetic Oltenia: a respins înscrierea ca membru în Consiliul de Administrație a lui Mihai Tiberiu Stîngă, la scurt timp după ce acesta fusese desemnat de AGA. Motivația ORC este una clară: Stîngă are fapte înscrise în cazierul fiscal. Medserv Min SA a demarat procedura pentru desemnarea altui administrator.

Mihai Tiberiu Stîngă este fiul vicepreședintelui PSD Gorj, Constantin Stângă, și activează ca și consilier la cabinetul parlamentar al senatorului Scarlat Iriza.
Pe 22 noiembrie 2018, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a MedservMin SA, a adoptat o hotărâre, semnată de reprezentantul CEO, acționarul majoritar al societății, Daniel Pităroiu, prin care Stîngă JR a fost desemnat în poziția de membru în Consiliul de Administrație al firmei. Consilierul parlamentar, cu proptele importante în PSD, urma să-i ia locul Feliciei Stăvăroiu, economist la Serviciul Guvernanţă Corporativă din CEO, revocată, din postul de administrator, pe care-l ocupa de aproximativ un an de zile, numai că, înscrierea de la ORC a scos la iveală unele aspecte care au făcut imposibilă numirea acestuia ca administrator.
Cererea de înscriere a lui Tiberiu Stîngă, semnată de directorul executiv al Medserv Min SA, Niculina Mocioi, a fost respinsă, printr-o rezoluție, la data de 27 decembrie, anul trecut.
Persoana desemnată de ORC Gorj a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile legale de înscriere a lui Stîngă ca și administrator al Medserv Min SA din cauză că acesta ”are fapte înscrise în cazierul fiscal, respectiv inactivitate fiscală”.

Facsimil hotărâre
Consilierul parlamentar avea drept de plângere, în termen de 15 zile, de la adoptarea acestei rezoluții a ORC, însă acesta a ales să nu inițieze nici o acțiune în acest sens la Tribunalul Gorj.
În aceste condiții, Comitetul de nominalizare și remunerare din cadrul Medserv Min SA a aprobat profilul candidatului la postul de administrator, rămas vacant, iar acționarii societății urmează să aprobe un nou calendar în vederea selecției.
Trebuie menționat că Stîngă JR. a activat în mediul privat, la firmele familiei, Casa Bambus SRL, societate cu un singur angajat și cu un profit de 15.000 de lei, potrivit ultimelor date financiare publicate de ANAF și STH Group SRL, firmă cu trei salariați și pierderi de peste 85.000 de lei, în 2017. Din septembrie 2017 și până în prezent, Tiberiu Stîngă este consilier parlamentar al senatorului PSD, Scarlat Iriza, iar în trecut a fost consultant în cadrul cabinetului parlamentarului unde a prestat în perioada în care acesta a fost deputat, martie 2013 – septembrie 2015.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here