Rețeta săptămânii – Salam de biscuiți cu nuci și mascarpone

1930

Ingrediente:
250 g biscuiți clasici cu vanilie, 125 g ciocolată neagră (50% conținut cacao), 20 g cacao, 50 g zahăr pudră vanilinat, 1-2 lingurițe esență de rom, 80 g miez de nucă, 1 vârf cuțit sare, 50-60 g zahăr pudră (pentru tăvălit)
Mod de preparare
Se prăjește miezul de nucă, într-o tigaie antiaderentă neunsă, pe foc mic, pentru 3-4 minute. Se pune într-o farfurie și se lasă să se răcească complet. Se topește ciocolata la bain-marie, apoi se lasă să se răcească 3-4 minute sau până când atinge temperatura camerei. Într-un vas încăpător se pune mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul pudră vanilinat și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă ciocolata ușor călduță, biscuiții tăiați în bucățele potrivite, nucile tocate potrivit, esența de rom și sarea. Se amestecă până când compoziția este omogenă. Se pune vasul în frigider, pentru 30-45 minute. După repaus, se răstoarnă aluatul salamului pe o bucată de hârtie de copt și se rulează într-un cilindru de cca 15-20 cm lungime. Se învelește în folie de plastic alimentară și se pune în frigider pentru cca 1 oră sau în congelator pentru 15 minute. Înainte să se servească, se elimină folia de plastic și se tăvălește salamul prin zahărul pudră.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here