Două gospodării din Râpa, inundate de la o rigolă, care nu preia corespunzător apa rezultată în urma ploilor și din topirea zăpezii

772

Familia Iosu Aurel, care locuiește în Râpa la numărul 134, cât și familia Elenei Coandă de la nr.136, s-au trezit, joi dimineața, din nou cu gospodăriile inundate cu o apă murdară, rezultată în urma ploilor din ultimele zile, cât și a topirii zăpezii de pe dealurile din zonă. Cam 2000 de mp din curțile ambelor familii au fost acoperite de apă, fiindu-le distruse proprietarilor casele, garajele, vița de vie, pomii și celelalte anexe. Pentru a putea merge pe bătătură proprietarii o pot face doar încălțați cu cizme de cauciuc.

Proprietarii au tot sesizat problema în cauză autorităților din Motru, prin solicitare scrisă, încă de peste un an de zile, dar răspunsul dorit nu l-au primit nici în prezent. Iosu Aurel s-a dus, săptămâna trecută, la Primăria Motru pentru a vedea unde s-a rătăcit răspunsul solicitării sale, omul exprimându-și îngrijorarea că se anunțau ploi, săptămâna aceasta, și, din nou, gospodăria sa și cea a vecinilor ar fi fost iar inundată.
În loc să primească un răspuns pozitiv, adică o soluție a autorităților la problema sa, omului din Râpa i s-a comunicat sec, că mai are nevoie de o nouă solicitare scrisă pe care să o depună iar la primăria municipiului.
Știind că inundația cu care se confruntă nu interesează factorii decizionali, proprietarii au mai făcut o încercare apelând în această cauză la viceprimarul Morega.
Acesta s-a deplasat, ieri după-amiază, la Râpa, pentru a vedea la fața locului cu se confruntă oamenii, și a declarat apoi următoarele: “proprietarii au perfectă dreptate în ceea ce sesizează. Este regretabil că nici până acum cei de la serviciul de specialitate din cadrul primăriei nu au găsit nicio soluție tehnică pentru această problemă semnalată de cetățeni, și nici măcar nu s-au deplasat la fața locului, deși totul persistă de mai mulți ani.
Eu am luat legătura și cu Mihail Coandă, vecin cu cei în cauză, deoarece pe proprietatea sa exista un șanț natural pe unde se scurgea apa spre matca râului Motru, șanț care s-a înfundat odată cu modernizarea drumului comunal. L-am rugat să ne permită să refacem șanțul respectiv prin montarea unor tuburi subterane, care să fie racordate la subtraversarea existentă, dar înfundată.
Proprietarul nu ne-a dat însă acceptul, dar ne-a promis că se va gândi, aceasta fiind cea mai bună soluție pentru evitarea repetării fenomenului de inundații, care afectează cele două familii”.
Vicele i-a explicat omului și că în scurt timp apa respectivă îi va inunda și lui proprietatea atunci când va trece peste stradă.
De asemenea, acesta le-a promis cetățenilor afectați că va verifica la primărie cele semnalate și va lua măsuri pentru a se găsi o soluție cât mai rapidă pentru rezolvarea problemei din Râpa. Morega susține că, la câțiva metri distanță chiar în intersecția din Râpa o altă proprietate se confruntă cu aceeași problemă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here