Video: Anton s-a mai făcut o dată de tot râsul! ”Sinistrul” Energiei se face că nu aude întrebările incomode cu privire la taxa de 2% pe cifra de afaceri a CEO

604

Ministrul Energiei, Anton Anton, a evitat să răspundă la una din întrebările jurnaliștilor de la Radio România Actualități legată de OUG nr. 114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, prin care a fost impusă taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor producătoare de energie. Anton a afirmat, la finele săptămânii trecute, la Târgu-Jiu, că se va strădui să elimine taxa pentru CEO și CNH, deși chiar și el a semnat actul normativ care împovărează producătorii de energie pe bază de cărbune, așa că, întrebarea firească a fost dacă acest lucru nu s-a știut în momentul adoptării Ordonanței, moment în care ministrul Energiei s-a făcut că nu-l mai aude pe jurnalist. Dincolo de lipsurile evidente în domeniu, atitudinea lui Anton Anton relevă și o uriașă lipsă de credibilitate.

Gafele ministrului Energiei, Anton Anton, de la celebra ”Bate vântu’ de ne-ndoaie!” și până la ”Da, dar eu nu vă mai aud”, scot în evidență nu numai faptul că ”profesorul de fluide” se pricepe doar la fluide, nu și la energie, ci și că nu poate argumenta unele afirmații din domeniul pe care-l coordonează la nivelul Executivului, fapt care-l plasează în plutonul de demagogi ai PSD-ALDE.

La finalul întâlnirii de săptămâna trecută, pe care a avut-o la Târgu-Jiu, cu administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, Anton Anton a spus că este luată în calcul și eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, în condițiile în care complexul este obligat să plătească certificate de dioxid de carbon, care sunt foarte scumpe, și care reprezintă peste 30% din costul de producție al energiei. ”Taxa de 2% pe cifra de afaceri noi ne vom strădui să o eliminăm pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune. Deja sunt împovărate de certificate”, a declarat ministrul Anton. Într-un scurt interviu acordat postului Radio România Actualități, chiar a doua zi după aceste declarații, ministrul Energiei s-a făcut că n-o mai aude pe jurnalistă, în momentul în care a fost întrebat dacă nu se știau efectele aplicării actului normativ, în momentul în care acesta a fost adoptat.
Iată dialogul complet și cum a reușit Anton Anton să se facă de râs, atunci când n-a mai avut argumente:
Jurnalist: Dar aţi spus că ne vom strădui să eliminăm taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune…
Anton Anton: Da. Pe bază de cărbune, da…
Jurnalist: … pentru că deja certificatele de dioxid de carbon reprezintă 40% din costul de producţie al energiei?
Anton Anton: Exact! Le împovărează îngrozitor. Da, da, asta am spus. Și susțin în continuare…
Jurnalist: Şi nu se ştia lucrul acesta în momentul în care a fost adoptată ordonanţa?
Anton Anton: …
Jurnalist: …Care introduce taxa de 2% …. Vom reveni. Ne mai auziţi, domnule ministru?
Anton Anton: Săru’ mâna! Nu vă mai aud. Săru’ mâna!
Jurnalist: Noi vă auzim.
Ministru: Da, da’ eu nu vă mai aud.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here