ASTĂZI – Prima ședință de negociere la CE Oltenia pentru un adițional la CCM, după întreruperea grevei!

791

La Direcția Minieră a CE Oltenia se va întruni, luni, Comisia de Negociere a companiei, formată din titularii federațiilor sindicale, pentru a semna un adițional la Contractul Colectiv de Muncă, în care vor fi cuprinse cele parafate, joi, la Prefectura Gorj, la întâlnirea cu ministrul Energiei. Practic, în acest cadru se va completa CCM-ul, nu noile creșteri salariale pentru personalul din producție, din minerit și energie, asta dacă în rândul foștilor greviști există încă nemulțumiri că sumele stabilite sunt brute, nu nete, și că acestea sunt băgate ca adaosuri la salariile de bază, și nu în tarifar.
Dacă banii ar fi fost adăugați ca net în tarifar, salariații CEO ar fi avut de câștigat dublu, atât la creșterea punctului de pensie, care s-ar fi raportat la această sumă, cât și la sporurile permanente, primite la salariul astfel majorat. Acest spor, care va fi numit drept ”de producție”, este condiționat de bugetul și situația economică a CE Oltenia, existând riscul ca anul viitor să dispară, dacă administrația nu repune compania într-o situație financiară mai bună.
Sporul nou este condiționat astfel de bugetul CEO, care nici în prezent nu a fost pus la dispoziția sindicatelor, dar și de productivitatea muncii pe 2019. Greva spontană încheiată, joi, a durat șase zile, la aceasta participând peste 9000 de angajați ai CEO.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here