Rețeta săptămânii – Prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de ness

2741

Ingrediente:
Blat:
4 ouă,8 linguri de zahăr, 2 linguri cafea lichidă, 2 linguri apă, 8 linguri făină, 2 linguri cacao, un vârf cuțit sare
Crema:
3 gălbenușuri, 4 linguri zahăr, 3 linguri făină, 2 plicuri vanilie, 1 fiolă esență de vanilie, 400 ml lapte, 1/2 pachet unt
Spuma:
3 albușuri, 5 linguri zahăr pudră, 2-3 linguri cafea solubilă

Mod de preparare:
Se mixează albușurile spumă cu un vârf de sare. Se adaugă zahărul și se mai mixează câteva minute. Se adaugă apoi pe rând gălbenușurile, apa și cafeaua mixând după fiecare. La final se încorporează făina și cele 2 linguri de cacao. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt (24/36 cm) și se dă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de aproximativ 25-30 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă blatul e copt. Pentru cremă se freacă gălbenușurile cu zahărul apoi se amestecă cu făina și se adaugă treptat și laptele. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă amestecând mereu, până se îngroașă și devine ca o budincă. La final se adaugă zahărul vanilinat și esența de vanilie. Se ia de pe foc și se adaugă untul amestecând până se topește și se încorporează bine în cremă. Se lasă la răcit. Blatul se taie în două și se unge cu această cremă. Dacă blatul se face într-o formă mai mică se poate tăia în 3 și se unge cu două straturi de cremă.
Pentru spumă: se mixează albușurile până devin spumă, apoi se adaugă zahărul mixând încă 2-3 minute. La final se adaugă ness-ul și se mixează aproximativ 3 minute. Cu o lingură se așează spuma peste prăjitură și se nivelează cu un cuțit.
Deasupra se cerne puțin ness. Se pune la frigider minim 2 ore înainte de a felia prăjitura.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here