Va reusi Real Madrid sa castige un trofeu fara Cristiano Ronaldo?

994

Fara a realiza transferuri de rasunet, exceptie fiind aducerea lui Thibault Curtois, Real Madrid a fost vedeta verii 2018 in ceea ce priveste mutarile in echipa. Nemultumit de statutul de rezerva, Gareth Bale a anuntat in primavara ca va pleca de la clubul madrilen. Intrat din postura de rezerva in finala Ligii Campionilor, galezul a fost omul care a adus cel de-al treilea trofeu consecutiv de campioni ai Europei clubului din capitala Spaniei.

De aici a inceput nebunia la Madrid. La interviul de dupa meci, Cristiano Ronaldo si-a exprimat intentia de a parasi echipa. Nu s-au stins ecourile acestei declaratii ca Zinedine Zidane si-a dat demisia de la conducerea tehnica a clubului. Cu doar cateva zile inainte de startul Cupei Mondiale din Rusia, clubul a anuntat ca a semnat un contract cu selectionerul reprezentativei Spaniei, Julen Lopetegui. Imediat, presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal l-a demis pe acesta si a hotarat ca ,,la roja” sa fie condusa de Fernando Hierro. La inceputul lui iulie, Juventus Torino a anuntat transferul lui Ronaldo in schimbul sumei de 105 milioane de euro.

Toata isteria iscata in jurul echipei parea ca va afecta jocul campionilor Europei. Pierderea Supercupei Europei in fata celor de la Atletico Madrid venea in sprijinul acestei idei. Desi au incercat aducerea unor fotbalisti de top pentru a-l inlocui pe portughez (multa tevatura s-a facut in jurul cumpararii lui Eden Hazard de la Chelsea), madrilenii au hotarat intr-un final sa se bazeze pe jucatorii aflati deja in curtea clubului: Gareth Bale, Marco Asensio, Isco Alarcon si Lucas Vasquez.

Cristiano si-a pus amprenta pe istoria Realului in cei 9 ani in care a imbracat tricoul acestuia. Adus la 1 iulie 2009 de la Manchester United pentru 94 de milioane de euro (record la vremea respectiva), portughezul a jucat 438 de meciuri pentru madrileni (37 831 de minute). In acest timp, el a marcat de 451 de ori  si a reusit 131 de pase de gol. El a fost determinant in obtinerea a 16 trofee majore: 4 Ligi ale Campionilor (3 consecutive), doua titluri in La Liga, 3 Supercupe ale Europei, 3 Campionate Mondiale ale cluburilor, 2 Cupe ale Spaniei si 2 Supercupe ale Spaniei. Nu este de mirare ca trecerea detinatorului a 5 Baloane de Aur la Juventus a fost cea mai comentata stire a verii dupa terminarea Campionatului Mondial din Rusia.

Chemat sa conduca corabia madrilena dupa plecarea lui Zidane, Julen Lopetegui isi doreste sa se bazeze pe jucatorii cu care a lucrat si la selectionata Spaniei: Isco, Asensio si Lucas Vasquez. Decizia lui pare a fi una potrivita in conditiile in care, dupa trei runde, Real Madrid are maximum de puncte in campionat, 10 goluri marcate si doar 2 primite. Isco si Asensio primesc mult mai multe minute in acest sezon, iar jocul pare eliberat de plecarea portughezului, care era capatul de linie al celor mai multe actiuni ofensive.

Dupa ce a stat 2 sezoane in umbra lui Cristiano, galezul Gareth Bale pare sa-si fi regasit pofta de joc in tentativa sa de a-i lua locul in teren si in inimile suporterilor. El a reusit sa marcheze in fiecare etapa, dar mai ales a dinamizat jocul echipei. Nu doar Bale si-a regasit forma de altadata. Dedicat eliberarii spatiilor pentru Ronaldo, francezul Benzema a avut putine reusite personale in sezonul trecut. O data cu recuperarea pozitiei in centrul atacului, el a reusit 5 goluri in cele 4 meciuri oficiale jucate de madrileni.

Forma madrilenilor a fost remarcata si de specialistii site-urilor de analiza sportiva. Acestia mizeaza frecvent pe campionii Europei pentru a construi biletul zilei din fotbal. De altfel, si Juventus Torino este printre favoritele pariorilor. Dupa trei runde, formatia lui Max Allegri are punctaj maxim. Se pare insa ca Ronaldo nu si-a gasit inca pozitia in teren, el nereusind sa marcheze, desi a avut 23 de sanse. Cunoscandu-l portughez, acesta va reusi cat de curand sa-si intre in mana si sa puna umarul la realizarea obiectivului care a facut posibil transferul sau: castigarea Champions League.

Revenind la Real, echipa arata ca a trecut peste pierderea celui mai valoros jucator. Omogenitatea si valoarea lotului permit obtinerea de noi performante.  Cresterea in joc a tinerilor de la mijlocul terenului, forma  vedetelor Benzema si Bale, experienta jucatorilor si eliberarea de presiunea prezentei lui Ronaldo in teren sunt garantia ca Real Madrid poate sa castige toate competitiile in care este angrenata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here