Propunerile sindicaliştilor din Gorj, pe agenda Ministrului delegat pentru Dialog Social

324

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, prezentă marţi la Târgu-Jiu a avut o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor şi cu directorii instituţiilor deconcentrate din judeţ. La această şedinţă s-a discutat despre modificarea Legii dialogului social. Sindicaliştii au avut astfel ocazia de a face propuneri de modificări legislative.

Pană a promis că va analiza o parte dintre propuneri, iar pe celelalte le va transmite altor miniştri. “Am luat cu mine cinci materiale, o parte ţin de mine, o parte ţin de atribuţiile mele de mediator cu ceilalţi miniştri, pentru că sunt şi probleme economice, iar soluţia trebuie să fie economică, ori eu nu sunt ordonatorul de credite în fiecare minister. Eu am rolul să mă asigur că dialogul social se întâmplă şi că revendicările ajung la miniştri şi că aceştia se implică încât să fie soluţionate În principal, tema a fost cea prestabilită, modificarea legislaţiei dialogului social. Le-am explicat stadiile în care suntem, ce am convenit în ultimul consiliu naţional, în care sunt reprezentaţi de cinci lideri de confederaţii sindicale. Mai precis, până la sfârşitul anului, şi din partea patronatelor şi a sindicatelor vin spre mine propuneri de modificare de legislaţie să nu fie traumatizantă pentru niciuna dintre părţi. Au fost propuneri pertinente, au venit şi cu probleme punctuale din sănătate, educaţie, minerit, din energie şi din administraţie publică”, a precizat Doina Pană.

Lipsa dialogului social în cadrul CEO, transmisă la Ministrul Niţă
Sindicaliştii din CEO i-au adus la cunoştinţă ministrului despre problemele care există între sindicate şi conducerea Complexului Energetic Oltenia, inexistenţa unui dialog între cele două părţi. Pană a promis că vrea să discute această problemă atât cu managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, cât şi cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.
“Au spus că este vorba de lipsă de transparenţă şi lipsă de suficientă colaborare. O să discut cu domnul ministru Niţă. Am să discut dacă este posibil chiar astăzi şi cu managerul CEO. Eu sunt convinsă că sunt nişte probleme care, cu înţelepciune, se pot aplana într-un timp foarte scurt, pentru că nu au reproşat nimic nelegal, decât lipsa de transparenţă şi lipsa unui dialog real, ori eu asta promovez, un dialog social real”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here