Cerşetorii, pe Defileu “în câmpul muncii”

321

În contradicţie cu exasperarea conducătorilor auto că treaba cu modernizarea pe Defileul Jiului vorba unora „merge parcă stă” (acum trebuie să subliniem faptul că din 12 restricţii semaforizate câte erau în vară parcă au mai rămas la ora actuală doar 3-4) sunt totuşi unii care se bucură de tărăgănarea lucrărilor şi care dacă îi întrebi, ar dori ca lucrările să dureze o veşnicie.

Aceştia sunt cerşetori care, postaţi „strategic” la punctele semaforizate de pe defileu se plimbă printre maşini (aş dori să-mi spună cineva dacă aceştia nu prezintă cumva un pericol, nu numai pentru ei, dar şi pentru şoferii ce parcurg defileul şi se pot pomeni la orice oră cu indivizi ca cel din fotografiile alăturate apărând prin faţa maşinilor) cu tot felul de certificate ori acte medicale (ori cine ştie ce or fi) şi care cer cu neruşinare bani de la şoferi. Iar dacă ai proasta inspiraţie să-i repezi, ori să le spui că nu le dai, te poţi pomenii şi cu maşina zgâriată de la cârjele lor, iar atunci „prinde orbul scoate-i ochii” cum spune românul.
Recent am fost martorul unui astfel de eveniment pe defileu undeva aproape de Valea Polatiştei unde un individ cu gluga trasă pe ochi fiind, ori prefăcându-se, handicapat (care după părerea mea era copil ori adolescent – dar sunt alţii abilitaţi să vadă) şi având în mână nişte hârtii, cerşea de zor la restricţia semaforizată. Cum vă spuneam mai înainte treaba nu era întâmplătoare lângă respectivul ce se „târa” pe mijlocul drumului într-o parte stătea o „tanti” care supraveghea bănuiesc ca cel care cerşea să nu păţească nimic ori mai rău să rămână fără banii adunaţi „cu trudă în câmpul muncii”.

Opt la “post”
Acum nu pot să spun că aş fi eu mare expert într-ale circulaţiei, dar prezenţa unor indivizi (fie că sunt handicapaţi ori nu) pe partea carosabilă din defileu unde este şi aşa o nervozitate accentuată a şoferilor datorită lucrărilor ce se fac şi unde nici aşa unii nu vor să respecte semafoarele instalate tocmai pentru a preveni blocarea drumului nu cred că este de bun augur, ca să nu mai spun (repet) despre umblatul respectivilor handicapaţi (ori ce sunt) într-un perimetru intens circulat cum este Defileul Jiului.
Ca o constatare personală, indivizii ce i-am văzut, manifestau o tenacitate ieşită din comun. Dacă la ducere spre Petroşani în jurul orei 8 erau „la post”, când m-am întors pe la ora 17 deşi începea să se întunece, individul de care vă spuneam era tot acolo supravegheat de respectiva „tanti” ce pe piciorul indicatorului din apropiere citea ziarul şi bea cafea, iar cu coada ochiului mai trăgea câte o „uitătură” spre drum. Cum iarăşi nu pricep cum au ajuns şi cum plecau de acolo fiind la kilometri buni de ieşirea dinspre Livezeni, să nu mai vorbim de Bumbeşti. Doar dacă după ce se „întunericea” venea cineva să-i ia cu vreo maşină pe el şi pe tanti „supraveghetoarea” de care vă spuneam mai înainte că citea ziarul (doar cu un ochi) şi bea cafea.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here