Călinoiu asigură că se vor găsi soluţii pentru pornirea unităţii de agent termic de la Motru

340

Ion Călinoiu, şeful judeţului, dă asigurări că se vor găsi soluţii în ceea ce priveşte pornirea sistemului centralizat de încălzire a locuinţelor motrenilor. UATAA Motru datorează bugetului de stat şi furnizorilor de materie primă 160 de miliarde lei vechi.

De asemenea edilul localităţii, Dorin Hanu spune că în această perioadă au loc reviziile la sistemul centralizat, urmând ca apoi cetăţenii să primească căldură. “Între 15-20 octombrie se va da drumul la căldură şi apă caldă în Motru. La ora actuală, suntem în fază finală de terminare a reviziilor pe canalul termic. Sper, şi sunt convins că până săptămâna viitoare terminăm aceste revizii, urmând ca după efectuarea probelor, cetăţenii municipiului Motru să aibă apă caldă şi căldură”, a declarat Dorin Hanu, edilul localităţii Motru.
Şeful judeţului a menţionat că „centralei de la Motru are datorii mari atât la bugetul de stat, cât şi la furnizorii de materie primă şi în speţă în mod deosebit în plata cărbunelui. Vom găsi soluţiile necesare de reeşalonare printr-un program de reorganizare”.

Şedinţă cu asociaţiile de proprietari
În ceea ce priveşte datoriile cetăţenilor, primarul Hanu menţionează că, marţi, va întruni o şedinţă cu asociaţiile de proprietari pentru a clarifica problema legată de aceste datorii care se ridică la 160 de miliarde în bani vechi.
95% din cetăţenii municipiului beneficiază de acest sistem de încălzire. Din 6.700 de locuinţe, peste 6000 sunt încălzite la sistemul centralizat.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here