Municipiul Târgu-Jiu s-a înfrăţit cu Forbach

843

Săptămâna trecută, o delegaţie a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, condusă de edilul Florin Cârciumaru, s-a deplasat în Franţa, unde s-a semnat acordul de înfrăţire cu oraşul Forbach. Acesta este cel de-a cincilea oraş cu care este înfrăţit municipiul nostru.
Pe lângă Noci (Italia), Lauchhammer (Germania), Yambol (Bulgaria) şi Pendik (Turcia), municipiul Târgu-Jiu s-a înfrăţit recent şi cu oraşul Forbach din Franţa. „Este vorba despre un oraş care este situat în partea de Nord-Est a Franţei, la doar cinci kilometri de graniţa cu Germania. Este un oraş de graniţă unde am avut ocazia să observăm că de-a lungul istoriei s-a simţit şi se simte influenţa germanică. Este un oraş cu circa 23.000 de locuitori, dar trebuie reţinut faptul că în Franţa funcţionează altfel sistemul administrativ din punct de vedere teritorial. Franţa este împărţită în regiuni, Forbach-ul regăsindu-se în Regiunea Lorena, o regiune la graniţa cu Germania”, a explicat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Acord clasic de înfrăţire
Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au semnat un acord de înfrăţire cu municipalitatea din Forbach. Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu a dat citire prevederilor acordului: „Să contribuim împreună la realizarea proiectelor de natură umană ancorate în viaţa cotidiană a concetăţenilor noştri chiar şi prin implicarea bărbaţilor şi femeilor pentru care ambiţia europeană se defineşte prin acţiuni concrete. Să menţinem legături permanente între municipalităţile celor două localităţi pentru a dialoga, a schimba şi a pune în practică orice acţiune conexă care ne poate îmbogăţi reciproc în toate domeniile care ţin de competenţele noastre”.

Avantajele înfrăţirii
Delegaţia târgujiană a găsit multă deschidere la primarul Forbach-ului, care este şi deputat în Parlamentul Franţei. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a precizat că „datorită acestui acord, vom găsi şi sprijin în vederea includerii operelor brâncuşiene în UNESCO”.
Înfrăţirea celor două oraşe are beneficii multiple, de ambele părţi, între care merită amintite schimburile de experienţă, sociale, culturale, sportive sau educaţionale şi nu numai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here