Salvamontiştii recomandă evitarea Transalpinei

341

Serviciul Judeţean Salvamont recomandă tuturor turiştilor să evite circulaţia pe Transalpina, din cauza vremii nefavorabile, temperaturile fiind extrem de scăzute în timpul nopţii conducând la formarea poleiului. Este astfel absolut nerecomandat ca începând de luni să se mai circule pe Transalpina.

“Nu este ninsoare, dar este lapoviţă, iar temperaturile din timpul nopţii sunt de iarnă, temperaturi care duc la producerea poleiului şi implicit la creşterea riscurilor producerii de accidente, mai ales că lucrarea nu e finalizată”, spune unul dintre salvamontişti. Este vorba despre sistemul de protecţie cu balustrăzi. Probabil că şi cei de la Drumuri Naţionale vor lua şi ei o măsură, în acest sens, în zilele următoare.
DN67C Transalpina este şoseaua construită la cea mai înaltă altitudine din România. Această pleacă din Novaci, Gorj şi traversează Vâlcea, ajungând la 2100 m altitudine în Pasul Urdele. Şoseaua este asfaltată în totalitate, dar lucrarea nu a fost finalizată la nivel de parapeţi sau balustrăzi de protecţie, din lipsă de finanţare. De regulă ea este deschisă turiştilor doar pe timpul verii.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here