Voluntarii gorjeni, invitaţi la cea mai amplă acţiune ecologică a anului

332

Mai sunt trei zile până la startul “Let’s do it, România”, cel mai ambiţios proiect de implicare socială, care îşi propune curăţarea deşeurilor din natură într-o singură zi. Gorjenii sunt invitaţi să participe activ la acţiunea de ecologizare a râului Jiu, care se va desfăşura pe tronsonul cuprins între Mânăstirea Lainici şi pârâul Polatişte.

A patra ediţie a campaniei “Let’s do it, România” va avea loc, în acest week-end, în judeţul Gorj. Ziua de Curăţenie Naţională din România este deja o tradiţie, reunind români de pretutindeni pentru o cauză nobilă: aceea de a trage un semnal de alarmă şi de a conştientiza un număr numeros de persoane că mediul înconjurător nu este un coş de gunoi. Organizatorii se află în linie dreaptă cu pregătirile, pentru a repeta succesul din 2012, când judeţul Gorj s-a clasat pe primul loc în ţară în privinţa numărului de voluntari. 13.000 de persoane, majoritatea tineri, au participat anul trecut la campaniile de ecologizare.
Echipa de implementare a proiectului este formată din tineri voluntari din mediul ONGT gorjean, promotorii acţiunii fiind Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor alături de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj. Principalul partener instituţional al proiectului este Consiliul Judeţean Gorj, prin intermediul Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi a Activităţilor de Salubrizare Gorj.

Sacii şi mânuşile, puşi la dispoziţie de SGA Gorj
Şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj este implicat în proiectul „Let’s Do It Romania!”, Doina Isar, directorul adjunct al Serviciului de Gospodărire al apelor, speră ca la acţiunea de ecologizare să participe cât mai multe persoane. Vor fi implicaţi elevi ai unor şcoli din municipiul Târgu-Jiu, oraşele Bumbeşti Jiu şi Tismana, salariaţi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj.
Acţiunea se desfăşoară pe râul Jiu în zona Defileu, pe sectorul Vişina-Polatişte şi pe râul Tismana –Mănăstirea Tismana- coada lacului Tismana aval. SGA Gorj va participa cu personal TESA şi muncitori ce vor fi echipaţi adecvat. Procurarea sacilor şi mănuşilor se va face de către SGA Gorj. Sacii cu deşeurile vor fi transportaţi la depozitul ecologic al municipiului Târgu-Jiu cu mijloace de transport ale unităţii. La acţiune participă şi reprezentanţii primăriilor Bumbeşti-Jiu şi Tismana. Şi în instituţiile publice şi unităţile-administrativ teritoriale din judeţ au început pregătirile pentru această zi. Sarcinile au fost împărţite, necesarul de echipament s-a achiziţionat, aşa că nu mai rămâne nimic de făcut decât să înceapă ecologizarea.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here