Peste o mie de contestații au fost depuse, după afișarea rezultatelor la Bacalaureat

653

Peste o mie de contestaţii au fost înregistrate, miercuri, la nivelul județului Gorj, în urma afişării primelor rezultate la examenul de bacalaureat, cele mai multe, respectiv 443 fiind depuse la proba de Limba şi Literatura Română, au declarat, pentru Gorjeanul, reprezentanţii Inspectoratului Școlar Gorj. „Au fost depuse 1100 de contestații, din care 443 la limba română, 331 pentru proba a doua, matematică, respectiv istorie și 326 de solicitări de reevaluare pentru proba a treia scrisă,” a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Rezultatele examenului de Bacalaureat 2018 au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, miercuri, iar contestaţiile au fost depuse în aceeaşi zi. Lucrările vor fi reevaluate în alt județ. Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie. Din cei 3666 de candidați înscriși, din ambele promoții, 3054 au fost prezenți, iar doi au fost eliminați, gradul de promovabilitate în prima sesiune, înainte de contestații, fiind de 60, 61 la sută. În acest an, niciun elev din judeţul Gorj nu a reuşit să obţină 10 pe linie la bacalaureat. Cea mai mare medie, 9.98, a fost obținută de Ioana Toloargă, elevă a Colegiului Național ”Spiru Haret”, aceasta fiind urmată de fiica directorului DSP Gorj, Monica Boeriu, care a depus contestație, după ce a primit 9.96. Aceasta a absolvit liceul cu cea mai mare promovabilitate la Bac, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu, care se află pe primul loc, cu un procent de 97,10 la sută. La polul opus sunt elevii de la două licee din județ, unde niciun candidat nu a promovat examenul: Stoina și Turburea. La Liceul Tehnologic Turburea, pentru al doilea an consecutiv, promovabilitatea este zero înainte de contestații, toți cei 15 candidați prezenți fiind respinși. ”Sunt trei sau patru copii care nu au picat la nicio materie, dar nu au obținut media generală 6. Vor face contestație. Oricum, vom face meditații toată vara cu ei”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul liceului.
Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bac 2018, un absolvent de liceu trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală a rezultatelor trebuie să fie cel puţin 6.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here