“Aș dori ca oamenii să perceapă «GORJEANUL» ca pe un prieten care este întotdeauna la datorie”

297

– Rep. Domnule Director general, Dragoș Viorel IONICĂ, aveți un anumit obiectiv, un anumit aspect asupra căruia credeți că merită să le atrageți atenția celor care ar dori să investească în domeniul vieții spirituale?
-Da, aș dori să se înțeleagă că nu orice investitor care dezvoltă o activitate antreprenorială poate să fie considerat neapărat un “om pătat” sau un om cu probleme de imagine! Iar acest lucru se dovedește valabil mai ales în domeniul acesta al mass-media, al presei scrise, chiar dacă trăim într-o vreme a dominației aproape totale a internetului!

“Obiectivul de a realiza eficiența, într-un domeniu sensibil cum este acela al presei scrise”

– Rep. În multe sectoare de activitate apare un fel de suspiciune maladivă, bazată pe idei preconcepute, chiar motivată de supoziții neîntemeiate, ce părere aveți despre acest lucru, Domnule Director general?
-Pentru societatea noastră este important ca tot mai mulți oameni să-și asume riscul de a investi, de a iniția o afacere, iar noi vom încuraja în ziarul nostru și asemenea inițiative!
– Rep. Care este modalitatea de a face pași concreți în această direcție?
-Să depășim temerile și reținerile de a gândi în plan economic și să urmărim obiectivul de a realiza eficiența, chiar și într-un domeniu atât de sensibil cum este acela al presei scrise!
-Rep. Iertați-mă, dar sunteți un om tânăr care păstrează în suflet modelul părinților săi, poate al unor oameni de succes, fără să mă gândesc neapărat la Steve Jobs sau la Bill Gates, iar unii vor spune că nu aveți suficientă experiență în acest domeniu al presei scrise!
-Mi se pare că acesta este un domeniu în care se pot derula proiecte dintre cele mai interesante!
– Rep. Așadar, ca un om tânăr și plin de ambiții, frumos la chip și la suflet, care este mesajul pe care îl transmiteți tinerilor din generația dumneavoastră, vis-à-vis de așteptările pe care aceștia le au față de Ziarul “Gorjeanul”?
-În general, tineretul optează pentru varianta de a citi presa în mediul on-line, dar noi suntem receptivi la toate mesajele tinerilor, suntem cu mintea și cu sufletul alături de ei, analizăm comentariile pe care ei le fac privind articolele publicate, în pofida faptului că politica redacțională promovează și lucruri care nu sunt acceptate de către unii tineri, mai ales aceia care se gândesc doar la petreceri în café-baruri, la nopți petrecute în atmosfera unei muzici zgomotoase și a unor manifestări stridente!

“E foarte important să avem în vedere latura educativă a materialelor publicate”

– Rep. Cred că e foarte important să avem în vedere latura educativă a materialelor publicate, posibilitatea de a le oferi tinerilor și unele modele demne de urmat!
-Vedeți, dumneavoastră știți prea bine că noi nu neglijăm latura educativă și cerința educativă a materialelor publicate, așa cum nu neglijăm activitatea sportivă sau succesele unor elevi la olimpiadele școlare și la diferite concursuri sportive, întreceri cultural-artistice ale diferitelor categorii de populație, sub îndrumarea instituțiilor de specialitate.
– Rep. Vă gândiți și la o serie de elemente de noutate care să fie cât mai aproape de opțiunile tinerilor?
-Prin rubricile ziarului nostru, venim cu o serie noutăți, însă e greu să identifici cu exactitate aspectele care îi interesează cel mai mult pe tineri! Așteptăm din partea lor idei și propuneri de implementare a unor proiecte îndrăznețe și chiar incitante în acele zone de interes care îi preocupă pe tineri!
– Rep. Considerați că puteți dezvolta în viitor și un gen de “artă” a comunicării cu publicul cititor din județul nostru?
-Da, sigur că da! Comunicarea este extrem de importantă, mai ales în ziua de azi, când avem nevoie de anumite “punți” de dialog cu diferite segmente sau categorii de populație.
– Rep. Mi se pare că acesta este primul pas care trebuie făcut, iar în continuare, trebuie să știm bine, cui ne adresăm, ce mesaj avem pentru diferite categorii de oameni, iar acest lucru presupune și realizarea unor sondaje de opinie!
-Suntem într-o permanentă analiză a structurilor sociale, a diferitelor opinii, pentru a identifica pe măsură, ce formă a mesajului “prinde” mai bine către publicul “țintă”! Pot spune că nu sunt un specialist în sociologie sau în comunicare, de aceea, problema aceasta cred că se află în atenția echipei redacționale a ziarului!

“Credința îți dă putere în ceea ce faci, te întărește cu mai multă încredere și se dovedește suportul faptelor noastre”

– Rep. Ce rol are credința în viața dumneavoastră și cum credeți că inflențează credința noastră viața de zi cu zi?
-Fără credință nu se poate face nimic! În opinia mea, credința îți dă putere în ceea ce faci, te întărește cu mai multă încredere și se dovedește suportul faptelor noastre!
– Rep. Sunt foarte interesante opiniile acestea privitoare la rolul credinței în viața spirituală! Face parte din educația dumneavoastră?
-Credința îți deschide perspectiva de a crea ceva trainic, de a construi ceva durabil, și tot credința te îndeamnă să-ți ajuți semenii! Sunt convins că nimic nu se poate face fără a avea acest suport al educației prin credință!
Rep. Cu promisiunea că vom mai avea posibilitatea de a purta un dialog interesant, vă rog să ne spuneți, ce cuvinte le adresați cititorilor Ziarului “Gorjeanul” și ce asigurări le oferiți tuturor conjudețenilor dumneavoastră, din poziția învestită cu o mare răspundere, de Director general al celei mai iubite publicații din Gorj?
-Le spun gorjenilor mei, să nu-și piardă niciodată optimismul, să fie mai încrezători în ceea ce poate aduce ziua de mâine, pentru că este foarte important ca oamenii să fie stăpâni pe ceea ce se întâmplă în jurul lor!
– Rep. Iar ca o mare dorință, atât în plan profesional, cât și în plan personal, ce vă doriți, Domnule Director general, Dragoș Viorel IONICĂ?
-Aș dori ca tot mai mulți dintre gorjenii mei să fie mult mai apropiați de ceea ce ne preocupă în activitatea publicistică a Ziarului “Gorjeanul”, să ne transmită gândurile lor, opiniile dumnealor despre anumite evenimente care se petrec în cotidian, despre anumite situații care apar de la o zi la alta, iar cel mai mult, aș dori ca oamenii să perceapă “Gorjeanul” ca pe un prieten care este întotdeauna la datorie!
Profesor, Vasile Gogonea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here