Concurenţă mare la titularizare

342

Peste 700 de cadre didactice din judeţul Gorj au susţinut ieri proba scrisă din cadrul concursului naţional de titularizare în cele trei centre de examen stabilite la nivelul judeţului. La examen erau aşteptaţi să participe peste 800 de candidaţi, însă 91 dintre aceştia nu s-au prezentat. Cei peste 700 de candidaţi care au susţinut proba scrisă speră acum să obţină o notă cât mai mare pentru a prinde unul dintre cele 40 de posturi titularizabile existente la nivelul judeţului Gorj.

La nivelul judeţului Gorj, proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate s-a desfăşurat în trei centre de examen: Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Tehnic Nr. 2 şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu. Din cei 810 candidaţi aşteptaţi să susţină această probă, numai 719 s-au prezentat. „Anul acesta am avut 862 de candidaţi înscrişi la examenul de titularizare. Dintre aceştia, 810 au trecut de inspecţiile speciale sau probele practice desfăşurate în perioada 27 mai – 27 iunie. La proba de astăzi (n.r. marţi, 30 iulie) s-au prezentat 719 candidaţi. Examenul s-a desfăşurat fără incidente”, a declarat inspectorul şcolar general Ion Işfan. Primele rezultate ale examenului de titularizare se vor afişa pe data de 5 august. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare în zilele de 5 august, până la ora 21:00, respectiv 6 august, până la ora 15:00. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 8 august.

40 de posturi titularizabile în Gorj
La nivelul judeţului Gorj există doar 40 de posturi titularizare, foarte puţine în comparaţie cu numărul de candidaţi înscrişi la examen. Cei mai mulţi dintre aceştia speră să obţină măcar un post de suplinitor. În Gorj mai sunt disponibile 231 de posturi netitularizabile complete şi 251 incomplete. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială, în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pentru angajarea pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 9 şi 12 august, iar repartizarea candidaţilor pentru angajarea pe perioadă determinată, în data de 14 august.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here