Peste 3.000 de absolvenţi de gimnaziu, repartizaţi în liceele din Gorj

352

Prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de gimnaziu s-a încheiat. La nivelul judeţului Gorj, dintre cei 3137 de candidaţi înscrişi, 3133 au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, doar patru elevi rămânând pe dinafară.

Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat luni prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a. În judeţul Gorj, la această primă etapă s-au înscris 3137 de candidaţi, 3133 dintre aceştia fiind repartizaţi într-o unitate de învăţământ din judeţ. Doar patru elevi, unul din Hunedoara şi trei din Gorj, nu au putut fi repartizaţi, asta deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. Dintre cei 3133 de candidaţi repartizaţi în liceele din Gorj, 97 provin din alte judeţe ale ţării, după cum urmează: 86 din Mehedinţi, 6 din Dolj, 1 din Cluj, 1 din Olt, 1 din Botoşani, 1 din Bihor şi 1 din Bucureşti. De asemenea, 224 elevi au ales liceele vocaţionale din judeţ, 16 au fost admişi pe locurile rezervate rromilor iar alţi 19 elevi au optat pentru unităţi de învăţământ liceal cu profil militar.

186 de candidaţi din Gorj, repartizaţi în alte judeţe
Alţi 186 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Gorj au fost repartizaţi în licee din alte judeţe. Astfel, 128 de candidaţi din Gorj vor învăţa în unităţi de învăţământ din Dolj, 40 în Mehedinţi, 8 în Vâlcea, 2 în Mureş, 1 în Timiş, 1 în Prahova, 1 în Caraş-Severin şi 5 în Bucureşti. În perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi, potrivit metodologiei de admitere la liceu. Dosarele de înscriere ale candidaţilor trebuie să conţină: cererea de înscriere, cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII şi fişa medicală.

Candidaţii cu media 10, admişi la CNTV
Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere s-a realizat în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor de pe fişa de opţiuni. Media de admitere a fost calculată prin medie aritmetică între media obţinută la Evaluarea Naţională şi cea a anilor de gimnaziu. Două candidate, Jucan Ioana Adelina şi Negrea Teodora Georgiana, au fost admise la liceu cu media 10, ele optând pentru Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu- Jiu. Jucan Adelina este absolventă a Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu”din Târgu-Jiu iar Negrea Georgiana a terminat Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, din Târgu-Jiu.

Peste 1200 de locuri libere
La nivelul judeţului Gorj, după prima etapă a repartizării computerizate, au rămas neocupate 1217 locuri. A doua etapăde admitere la liceu va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august. Acum, se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. A treia etapă de admitere are loc între 5 şi 6 august. Metodologia de organizare a admiterii prevede că în această etapă vor fi repartizaţi elevii care nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here