Se conturează Muzeul Tezaurului de la Tismana

383

Lucrările de construcţie a obiectivului din vecinătatea Mănăstirii Tismana ce se va constitui în Muzeul Tezaurului Naţional înaintează. Şi asta pentru că la jumătatea lunii viitoare după cum ne informează placa amplasată pe construcţie punctul muzeal al cărui beneficiar va fi Banca Naţională a României trebuie finalizat şi cel mai probabil în a treia săptămână a lui Gustar să fie inaugurat în prezenţa prelaţilor din cadrul BOR şi oficialilor instituţiei financiare mai sus menţionate.

Am înţeles că în cadrul punctului muzeal vor fi expuse documente, mărturii, fotocopii precum, acte ale autorităţilor locale precum şi alte informaţii ce vor avea rolul de a-i lămuri pe vizitatori despre istoricul păstrării tezaurului naţional în acele locuri mai precis în interiorul Peşterii cu Apă de la Tismana aflată în apropiere şi făcând parte din spaţiul documentar.
După cum se poate intui văzând lucrarea la stadiul de acum cred că va fi o construcţie modernă care va fi integrată totuşi în elementele arhitecturale specifice lăcaşului monahal în vecinătatea căruia va exista. Toate acestea pentru a aminti turiştilor şi nu numai istoria zbuciumată a tezaurului naţional în perioadele grele pentru ţară când de fapt vicisitudinile vremurilor au impus adăpostirea sa în aceste locuri considerându-se pe atunci că aici este unul dintre cele mai sigure lăcaşuri pentru protecţia sa.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here