Managerul privat al CEO ia 13.455 lei net pe lună

312

Guvernul a făcut publice ieri o serie de lefuri pe care şefii din minerit şi energie le încasează de la stat, lista respectivă incluzând şi salariul pe care îl primeşte managerul privat al Complexului Energetic Oltenia. Laurenţiu Ciurel nu stă rău de loc la capitolul acesta, el fiind remunerat luna trecută cu suma netă de 13.455 de lei. Pe tabelul de la Guvern apare în dreptul CEO şi leafa pe care o încasează un director din compania de stat, suma fiind de „doar” 12.952 de lei, net evident. Pe aceeaşi listă se găseşte şi salariul adjunctului de la Complexul Energetic Hunedoara, de 10.029 lei, leafa directorului general de aici nefiind trecută pe tabel pentru a putea fi comparată cu cea a lui Ciurel.

Managerul privat de la CEO poate fi considerat o persoană care câştigă mulţi bani într-o lună, dar conform cifrelor oficiale, sunt alţi şefi la companii de stat din ţară, din domeniul energetic, şi mai bine plătiţi decât Laurenţiu Ciurel. Pentru cei care îl invidiază pe managerul privat pentru câştigurile sale nete, e bine de ştiut că şeful de la Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA are leafa lunară netă de 18.000 de lei, iar directorul adjunct economic de la Hidrosind Curtea de Argeş câştigă „doar” 13.922 lei. Cu aproape 15.000 de lei lunar pleacă în buzunar şi directorul de la Nuclearelectrica, mai toţi şefii din domeniul energetic având lefuri de la 8-9.000 de lei în sus.
Informaţii făcute publice ieri chiar de premierul Victor Ponta pe tema salariilor plătite la instituţii de stat arată că leafa cea mai mare încasată în România de la buget o primeşte şeful de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Salariul respectiv, net, lunar, este de 188.000 de lei, adică de vreo 13 ori mai mult decât „micuţa” leafă a lui Laurenţiu Ciurel sau a vreunui director din subordinea sa. Prim-ministrul a reafirmat cu această ocazie că doreşte o impozitare suplimentară a lefurilor foarte mari pe care statul român le plăteşte diferiţilor săi angajaţi, Ponta menţionând însă că impozitarea nu i-ar include şi pe managerii privaţi aflaţi deja în funcţii, aşa cum este Laurenţiu Ciurel, spre exemplu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here