Elvira Şarapatin, vocală la Bruxelles în combaterea şi prevenirea violenţei domestice

313

La Bruxelles a avut loc, la jumătatea acestei săptămâni, conferință de ratificare a Convenţiei Internaționale de la Istambul privind combaterea şi prevenirea violenţei domestice.

Conferința a fost organizată de Grupul Socialiştilor Europeni din Parlamentul Europei şi prezidată de europarlamentarul Corina Creţu. Organizaţia naţională a femeilor social democrate a fost reprezentată aici de către Rovana Plumb, iar din delegaţia română au făcut parte şi liderele organizaţiilor judeţene de femei ale PSD. Județul Gorj a fost reprezentat la Bruxelles de către Elvira Şarapatin, președinta organizației de femei a PSD Gorj.

Apel la sprijinirea iniţiativei
De altfel, Elvira Şarapatin a luat cuvântul în cadrul conferinţei declarând următoarele: ,,salut inițiativa Consiliului Europei precum şi a grupului social democrat privind ratificarea unui instrument extrem de necesar în rezolvarea uneia dinte cele mai stringente probleme sociale cu efecte devastatoare asupra viitorului societății.
Soluțiile propuse în această convenţie au menirea să stopeze violenţa domestică, să întărească principiul egalităţii de șanse şi să pună bazele unei strategii europene sustenabile pentru perioada 2013-2020. În Gorj, organizația de femei a PSD lucrează deja la un proiect care vine în întâmpinarea directivei europene.
Astfel, în perioada imediat următoare vom stabili parteneriate şi grupurile dialog cu factorii decizionali, primăria, agenția pentru combaterea discriminării, cu poliția comunitară precum şi cu reprezentanții societății civile. Fac un apel pe această cale de sprijinire a acestei iniţiative şi pentru deschidere în ajutorarea victimelor violenţei fizice şi psihice”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here