Maioreanu ia doar 47 de lei net pe o şedinţă la Transelectrica

332

Acţionarii Transelectrica vor decide astăzi în şedinţa AGA dacă vor mări sau nu cuantumul remuneraţiei pentru membrii Consiliului de Supraveghere şi pentru cei ai Directoratului societăţii de stat. Până acum membrii celor două organisme, din care fac parte şi cei doi gorjeni, Andrei Maioreanu şi Dumitru Pârvulescu, au fost remuneraţi cu doar 47 de lei pe şedinţă, dar potrivit unui proiect de hotărâre, situaţia s-ar putea schimba, de astăzi, radical. Cuantumul pe şedinţă poate urca pentru un membru la 16.800 de lei brut, în timp ce preşedintele Consiliului de Supraveghere ar putea primi chiar 20.000 de lei brut pentru fiecare şedinţă pe care o conduce.

Membrii Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, din care face parte şi inginerul Andrei Maioreanu, vicepreşedinte al PSD Gorj, şi Dumitru Pârvulescu, care are funcţia de şef al acestui organism stau astăzi în aşteptarea hotărârii AGA care le poate schimba sau nu remuneraţia primită pentru fiecare şedinţă la societatea de stat. Maioreanu declară însă că până astăzi inclusiv remuneraţia sa şi a colegilor din Consiliul de Supraveghere a Transelectrica a fost mai mult decât simbolică, suma fiind plafonată conform legislaţiei în vigoare. ,,Membrii Consiliului de Supraveghere al Transelectrica sunt remuneraţi, conform legii în vigoare, adică 1% din ce înseamnă salariul directorului general, care are salariul plafonat la nivelul unuia de secretar de stat, adică 4.700 de lei. Adică, în momentul de faţă, membrii Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica sunt remuneraţi cu suma de 47 de lei net pe şedinţă. Asta este situaţia la momentul de faţă, vom vedea ce se va întâmpla în viitor, în condiţiile în care Transelectrica va intra sub incidenţa Ordonanţei 119, de guvernanţă corporativă şi conducere dualistă. După AGA care va avea loc pe 1 aprilie vom vedea..”, a declarat, la finalul săptămânii trecute Andrei Maioreanu.
Vicepreşedintele PSD Gorj, totodată consilier judeţean, este inginer principal la Hidroelectrica Târgu-Jiu.

Cuantumuri exagerate
Legat de informaţiile apărute în presa centrală, potrivit cărora membrii Consiliului de Supraveghere a Transelectrica ar putea fi remuneraţi pe şedinţă cu sume cuprinse între 13.000 şi 16.800 de lei în timp ce preşedintele ar putea lua 20.000 pe şedinţă, Maioreanu declară că nu au existat discuţii în acest sens, sumele publicate nefiind, în opinia sa, conforme cu realitate.
,,Nu au fost propuneri foarte clare în sensul cuantumului pe şedinţă, sunt şi multe speculaţii privind sumele. Noi am avut o ultimă şedinţă a Consiliului de Supraveghere unde pe ordinea de zi s-a aflat bunul mers al celui mai important transportator de energie din România, nu au fost discuţii nici în mod oficial şi nici neoficial în ceea ce înseamnă plata Directoratului şi a membrilor Consiliului de Supraveghere. Când o să am detalii despre acest lucru eu le voi face publice cu cea mai mare plăcere. Eu am spus de când am fost nominalizat în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica că avem nevoie de transparenţă în absolut toate deciziile pe care le va lua Directoratul şi Consiliul de Supraveghere”, a conchis Maioreanu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here