Penitenciarul Târgu-Jiu îşi caută viitori salariaţi în licee

326

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate au demarat luni, 25 martie 2013, campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2013-2014. Informarea tinerilor liceeni din Gorj se realizează prin deplasarea unei echipe formată din ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu la unităţile de învăţământ, în perioada 25.martie -05 aprilie 2013.

Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la: Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul de Medicină Militară, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul”, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna. Informarea tinerilor liceeni se realizează prin deplasarea unei echipe formată din ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu la unităţile de învăţământ din municipiu, în perioada 25.03-05.04.2013. Printre unităţile vizate se numără: Colegiul Național ”Spiru Haret”, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Colegiul Auto ”Traian Vuia” , Liceul de Muzică și Arte Plastice ”Constantin Brăiloiu”, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru”, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”.

Carieră, în domeniul administraţie penitenciarelor
“Cu această ocazie, elevii care doresc să urmeze o carieră în cadrul administraţiei penitenciare vor afla mai multe informaţii despre condiţiile generale şi specifice care trebuie îndeplinite pentru a putea fi admişi la instituţiile de învăţământ de profil. De asemenea, ei vor fi informaţi cu privire la avantajele de care beneficiază pe parcursul anilor de şcolarizare, dar şi despre specificul muncii, despre oportunităţile de formare şi avansare profesională ca lucrători de penitenciare”, a precizat Sendile Nistor, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.
Relaţii suplimentare privind calendarul, condiţiile de înscriere, probele de admitere pot fi obţinute la Serviciul Formare Profesională din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here