În 2013, Primăria Târgu-Jiu face investiţii de sute de miliarde

336

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au stabilit planul investiţiilor ce urmează a fi realizate în acest an. Valoarea acestora este de ordinul sutelor de miliarde. Vor fi continuate lucrările pe fonduri europene, dar vor fi demarate şi proiecte cu finanţare de la bugetul local.

Municipalitatea continuă proiectele de investiţii demarate anul trecut. Sunt în derulare lucrări cu finanţare europeană, a căror valoare totală depăşeşte şase sute de miliarde. „Continuăm lucrările pe Programul Operaţional Regional: cele două pachete majore de străzi, care acum un an şi jumătate au început să fie reabilitate. Primul pachet are o valoare de circa 300 miliarde lei vechi şi în el au fost prinse pentru modernizare în totalitate străzile: Calea Bucureşti – Calea Severinului, străzi care au fost finalizate; cartierul Bicaz unde lucrările au început. Înainte de finalizarea covorului asfaltic urmează să se pună în operă reţelele privind canalizarea menajeră şi pluvială. Totodată, în zona podului de mocăniţă se vor introduce în subteran şi cele două reţele de distribuţie apă potabilă ale municipiului Târgu-Jiu şi demolarea podului de cale ferată. De asemenea, tot în cadrul acestui pachet, lucrările vor fi reluate în Panduraş – partea de nord, unde anul trecut s-a lucrat până la nivel de piatră spartă, iar în această primăvară trecem la partea de asfaltare. Tot în acest pachet este cuprins cartierul de tineri din Preajba şi, nu în ultimul rând, tânărul cartier unde sunt construite blocurile ANL. Un al doilea pachet are o valoare de 360 miliarde lei vechi pentru străzile mari ale municipiului Târgu-Jiu, din zonele periferice”, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Investiţii de peste 300 miliarde de la bugetul local
Potrivit directorului tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, din bugetul local se vor realiza în acest an lucrări în valoare de aproximativ 320 miliarde lei vechi. Aceşti bani vor fi investiţi în mai multe sectoare, unul dintre ele fiind reţeaua de canalizare în municipiul Târgu-Jiu. „Vor începe lucrările în partea de nord a municipiului, plecând dinspre Iezureni, acolo fiind corelate cu modernizarea DN66. De asemenea, vor începe lucrările de canalizare pentru zona Preajba, Drăgoieni, Petreşti. Se lucrează din aval către amonte. Nu în ultimul rând, mai avem partea de Sud, unde odată cu finalizarea drumului de rocadă, vor începe lucrările de canalizare menajeră”, menţionează Ionescu. Se vor realiza şi lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu energie electrică şi gaze naturale, reabilitarea sistemului de iluminat, dar şi îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă potabilă. „Sunt prevăzute noi foraje de mare adâncime, în zonele: Polata, Preajba şi Iezureni. Concomitent cu realizarea acestor foraje, s-a pregătit documentaţia privind extinderea capacităţii de tratare apă potabilă atât în zona Polata, cât şi în zona Preajba”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.
Odată cu aprobarea bugetului pentru anul în curs vor fi demarate toate aceste lucrări de investiţii pregătite deja de autorităţi, urmând ca ele să fie implementate în lunile viitoare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here