Campania de vaccinare antigripală continuă şi în martie

310

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere continuă şi la nivelul judeţului nostru, deşi, calendaristic, s-a instalat primăvara. În ultima săptămână s-au vaccinat 284 de persoane, dintre care 151 au peste 65 de ani. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru, mai sunt disponibile 6.616 doze de vaccin antigripal.

În acest an, campania de vaccinare antigripală a atras destul de mulţi gorjeni, câteva mii de persoane din judeţul nostru au solicitat imunizarea împotriva gripei sezoniere. Deşi a venit primăvara, vaccinul antigripal continuă să fie căutat. Săptămânal, sute de persoane se adresează medicilor pentru a fi vaccinate. „În ultima săptămână au solicitat vaccinarea 284 de persoane, dintre care 151 au peste 65 de ani. În acest moment, în stocul Direcţiei de Sănătate Publică nu mai avem nicio doză de vaccin antigripal, dar în teritoriu mai sunt disponibile 6.616 vaccinuri”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Categorii de persoane vizate
Ca în fiecare an, şi în cadrul actualei campanii de imunizare împotriva gripei sezoniere sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here