Anchetă după accidentul de rafting petrecut în Defileul Jiului

582

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, va declanşa o anchetă în cazul morţii bărbatului, care a căzut dintr-o barcă, în râul Jiu, când făcea rafting. Şeful Ambulanţei Gorj spune că salvarea a fost trimisă de la Târgu-Jiu, deşi Petroşaniul e mai aproape.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi, a declarat, pentru Mediafax, că apelul a fost primit la ora 13.26, iar ambulanţa a plecat de la Târgu-Jiu la 13.27 şi a ajuns la 14.15. Când Ambulanţa a ajuns la locul accidentului, nu a putut interveni, pentru că victima era pe partea cealaltă a râului, motiv pentru care s-a apelat la pompieri.

”Nu aveam posibilitatea să ajungem acolo, am cerut ajutorul pompierilor şi al salvamontiştilor, dumnealor au dotarea necesară. Şi apelul pe 112 când a fost făcut s-a specificat că victima este pe malul Jiului, pe partea cu drumul, deci a fost o inducere în eroare. Dacă se spunea corect, pompierii ar fi ajuns în acelaşi timp cu ambulanţa”, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, Călin Dumitrescu, a declarat, pentru sursa citată, că la dispeceratul din judeţul Hunedoara nu a fost redirecţionat niciun apel pentru salvarea victimei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here