Zăpadă de peste 120 centimetri, în staţiunea Rânca

411

În această perioadă, stratul de zăpadă din staţiunea montană Rânca este de peste 120 centimetri. Toate cele cinci pârtii de schi sunt în stare foarte bună. Transportul pe cablu va funcţiona la parametri normali şi în acest week-end, cu atât mai mult cu cât sâmbătă şi duminică se va amenaja şi pârtia de antrenament pentru „Cupa Mărţişorului”. De asemenea, şi drumul de acces spre staţiune este bun, putându-se urca fără probleme, însă turiştilor li se recomandă să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi chiar cu lanţuri.

Se anunţă din nou un sfârşit de săptămână aglomerat la Rânca. În ultimele zile a mai nins, astfel că la ora actuală stratul de zăpadă se apropie de un metru şi jumătate. „La ora actuală stratul de zăpadă este de 120 – 130 centimetri, numai în ultima zi depunându-se aproximativ 10 centimetri. Se pare că în următoarele zile va ninge din ce mai puţin. Funcţionează toate pârtiile, iar drumul de acces spre staţiune este practicabil în condiţii de iarnă, astfel că îi sfătuim pe cei care intenţionează să urce la munte să îşi echipeze autoturismele corespunzător, cu anvelope de iarnă şi lanţuri”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
În staţiunea montană Rânca sunt cinci pârtii de schi, patru dintre acestea aflându-se în centru şi una în partea de nord. Pe toate cele cinci pârtii stratul de zăpadă măsoară peste un metru, astfel că toate pârtiile sunt practicabile. Şi transportul pe cablu va funcţiona la parametri normali.

Antrenamente pentru Cupa Mărţişorului
Sâmbătă şi duminică, la Rânca se desfăşoară şi antrenamentele pentru competiţia „Cupa Mărţişorului – Rânca Telescaun Păpuşa, ediţia I”, schi & snowboard. Concursul va avea loc pe data de 2 martie şi este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Novaci, Primăria Baia de Fier şi Salvamont Gorj.
La „Cupa Mărţişorului – Rânca Telescaun Păpuşa, ediţia I”, schi & snowboard pot participa toţi iubitorii sporturilor de iarnă. „Nu există limită de vârstă, concursul fiind pentru toată lumea, pentru orice nivel de pregătire. Se vor acorda premii tuturor participanţilor şi vom avea şi surprize. Va fi o sărbătoare, distracţia fiind garantată”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Partenerii media ai evenimentului sunt Kiss Fm şi cotidianul Gorjeanul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here