Zeci de studenţi de la Academia de Poliţie, în practică la IPJ Gorj şi la IJJ Gorj

474

Începând de ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj şi-au deschis porţile pentru 52 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, sosiţi în stagiul de practică.

35 de studenţi ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti şi-au început în data de 4 februarie stagiul de practică la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. „Studenţii vor executa stagiul de practică cu respectarea strictă a specializării, având posibilitatea să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs. Pe perioada stagiului, studenţii vor fi îndrumaţi profesional de ofiţeri cu experienţă din cadrul I.P.J. Gorj”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Potrivit specializării şi anului din care fac parte, viitorii poliţişti au fost repartizaţi să îşi execute stagiul de practică la subunităţile teritoriale de poliţie ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi serviciile de ordine publică, rutieră, criminalistică, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor. Studenţii-poliţişti îşi vor finaliza perioada de practică la 1 martie 2013.

Viitori jandarmi, în practică la Jandarmeria Gorj
Tot ieri şi-au început stagiul de practică, de această dată la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj, alţi 17 studenţi din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, anii de studiu I-III. „Studenţii au fost repartizaţi în cadrul structurilor unităţii pentru efectuarea stagiului de practică, în funcţie de programele stagiului, corespunzătoare anilor de învăţământ, precum şi de precizările organizatorice care au fost transmise unităţii noastre. În funcţie de anii de studiu, studenţii au fost repartizaţi pentru efectuarea stagiului de practică la subunităţile din teritoriu şi în cadrul unor compartimente din unitate, urmând ca pe întreaga perioadă a practicii să execute misiunile structurilor unde au fost repartizaţi. Studenţii gorjeni vor fi îndrumaţi pe întreaga perioadă de practică de tutori profesionali – ofiţeri din cadrul structurilor unităţii unde au fost repartizaţi care au o vastă experienţă profesională”, a declarat Alin Ivan, purtător de cuvânt al IJJ Gorj. „Studenţilor le-a fost prezentată structura organizatorică a inspectoratului, misiunile şi zona de responsabilitate, ei urmând a se familiariza cu mediul profesional din cadrul I.J.J. Gorj unde vor putea să-şi formeze deprinderile practice necesare executării activităţii ca ofiţeri în Jandarmeria Română”, a mai precizat Alin Ivan. La finalul stagiului de practică, studenţii vor fi apreciaţi cu calificative de către tutorii profesionali, notele urmând a fi transmise Academiei de Poliţie în vederea consemnării acestora în cataloage.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here