Cea mai aşteptată competiţie de schi de la Rânca are loc în acest week-end

342

Pregătirile pentru concursul de schi şi snowboard „Cupa Rânca”- Telescaun care va avea loc sâmbătă, 2 februarie 2013, la Rânca sunt în linie dreaptă. Evenimentul se va desfăşura pe aceeaşi pârtie ca şi anul trecut, pârtia 1 Rânca, aflată la poalele Vârfului Păpuşa. Organizatorii se aşteaptă la un număr de peste 200 de participanţi, mult mai mare decât cel de la prima ediţie de anul trecut la care au participat 80 de persoane.

Staţiunea Montană Rânca va găzdui, sâmbătă, din nou, o competiţie deosebită pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Principalul organizator este Consiliul Judeţean Gorj, care îi are alături pe reprezentanţii Primăriei Novaci, Primăriei Baia de Fier, pe cei de la Salvamont Gorj şi pe reprezentanţii SC Vârful Păpuşa SA. Organizatorii le oferă anul acesta o ocazie unică celor care doresc să participe la acest concurs. Ei vor amenaja un traseu asemănător celui din competiţie, pentru ca toţi doritorii să vadă în ce constă întrecerea şi ce presupune parcurgerea distanţelor stabilite. Competiţia se adresează tuturor iubitorilor sportului alb, aici nefiind impusă o limită de vârstă. “Sâmbătă, va avea loc a doua ediţie a Cupei Telescaun Păpuşa, este un concurs, spunem noi, de casă. Un concurs cu caracter sportiv şi de agrement cu care încercăm să atragem câţi mai mulţi turişti pentru a se simţi bine în staţiune şi care să devină astfel purtători de cuvânt a ceea ce înseamnă Rânca, a ceea ce înseamnă judeţul Gorj şi ospitalitatea de care se bucură gorjenii, ca imagine pozitivă. Avem zăpadă suficientă la Rânca, acum a nins destul de mult în ultimele două săptămâni, pârtia arată destul de bine ca toate pârtiile din Rânca, spre marea noastră bucurie că acum avem zăpadă suficientă pe pârtie, condiţiile de organizare ale concursului sunt deosebite. Va fi total diferit de ceea ce s-a făcut până acum. Ne aşteptăm undeva la peste 200 de concurenţi”, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj.

„Satisfacţia trăirii pe care o simte concurentul la linia de start, de neuitat”
De asemenea, Cornoiu mai spune că prin astfel de concursuri vrea să dezvolte acest sport, să îl facă cât mai atractiv. „Pentru că acea satisfacţie a trăirii pe care o simte concurentul în momentul în care se află în start, când îşi aude numele când îşi aude startul de pornire ni s-a confirmat că este de neuitat şi iată micuţii pe care acum îi vedeţi mâine, poimâine vor dezvolta turismul mai departe în Gorj. Încercăm în acest mod să dezvoltăm acest domeniu schiabil, care cu siguranţă poate deveni o alternativă pentru cele mai bune staţiuni de iarnă din România”, a adăugat Sabin.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, este de părere că această competiţie este bine venită atât pentru iubitorii sportului alb cât şi din punct de vedere al promovării staţiunii.

Premiu pentru Transalpina
Astfel potenţialul turistic va creşte în zone precum Novaci, Rânca, Baia de Fier, Crasna, toată zona de sub munte care este străbătută de drumul judeţean de la Curtişoara până la Polovragi şi nu în ultimul rând Transalpina. De asemenea Gorjul ar putea intra în posesia unui premiu de excelenţă la cea de-a X-a ediţie a Forumului Internaţional pentru Dezvoltare Durabilă de la Paris. Distincţia ar fi acordată pentru Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, care în ultima perioadă a atras atenţia şi turiştilor străini pentru peisajele montane remarcabile. “Transalpina face obiectul analizelor forumurilor internaţionale. Astfel am primit o informaţie de la Congresul Dezvoltării Durabile, a unei entităţi din Paris că este luat în vizor să i se acorde un premiu”, a precizat Ion Călinoiu.

Premii surpriză
Organizatorii vor oferi premii surpriză participanţilor, toată lumea va rămâne cu o amintire plăcută în urma concursului. De două săptămâni se fac pregătiri pe pârtie, de asemenea au fost oferite sfaturi pentru toţi cei care au venit pe pârtie. În zilele de sâmbătă şi duminică societatea Vârful Păpuşa, care administrează pârtia, va reduce tarifele cu 50% la telescaun. Principalul scop fiind acela de a putea avea acces la el toată lumea în aceste zile. “Vom avea potrivit cadrului legislativ foarte bine organizată toată activitatea. Vreau să vă mai spun, în continuare, că am discutat cu membrii fondatori ai asociaţiei ce a înfiinţat societatea Vârful Păpuşa, ce are în administrare telescaunul şi vom asigura nişte facilităţi cu privire la costul cu 50%, redus pentru utilizarea telescaunului”, a mai adăugat Călinoiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here