Managerii spitalelor, nemulţumiţi de prelungirea programului de vizite

307

Printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, programul de vizită al bolnavilor din unităţile sanitare publice a fost prelungit. Managerii spitalelor din judeţul nostru consideră că ordinul nu poate fi aplicat la toate secţiile, fiecare având un regim special.

Potrivit ordinului 1284/2012, publicat in Monitorul Oficial pe 21 decembrie 2012, Ministerul Sănătăţii a decis că programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15:00-20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 10:00-20:00.
Managerii de spitale sunt nemulţumiţi de noile reglementari legislative. Deşi pacienţii şi-ar dori ca familia sau prietenii să petreacă ore bune cu ei, reprezentanţii unităţilor sanitare consideră că regimul special pe care îl au anumite secţii fac aproape imposibilă respectarea prevederilor ordinului. „Noi nu comentăm un ordin al Ministerului Sănătăţii, dar din punctul meu de vedere, ca manager, consider că nu se poate aplica la fel pe toate secţiile, deoarece unele au regim special, cum ar fi Obstetrica, Neonatologia, ATI şi aşa mai departe. Totuşi, la apariţia acestui ordin noi am făcut pregătirea asistentelor în sensul aplicării lui, dar rămâne de văzut cum anume îl vom aplica”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Program adaptat la Spitalul Novaci
Nici managerul Spitalului Orăşenesc Novaci nu este încântat de prevederile noului ordin, considerând că prelungirea programului de vizite îi pune în dificultate şi pe medici, dar şi pe pacienţii care au nevoie de odihnă şi linişte. Mai mult decât atât, unitatea spitalicească din Novaci are propriul program de vizite, prevăzut într-un regulament propriu de ordine interioară. „Sunt secţii cu regim special, secţii cu restricţii. Nu e de joacă nici cu sănătatea bolnavilor, dar nici cu activitatea medicilor. La noi, fiind sub tutela autorităţilor locale, există un program propriu de vizite, prevăzut într-un regulament de ordine interioară. Vizite sunt permise zilnic între orele 13 şi 15, iar în zilele de sâmbătă şi duminică este prelungit cu încă două ore, până la 17”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here